Toms skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om familieidræt:

Guldpuljen er navnet på den million kroner, som Toms deler ud til danske idrætsforeninger landet over. I samarbejde med Danmarks Idrætsforbund bidrager Toms igen i år til at styrke familieidrætten, og det sker på et tidspunkt, hvor der er mere brug for det end nogensinde før. Lokale idrætsforeninger kan søge fra 15. juni.

Støtte til familieidræt, foto: Toms

Corona-nedlukningen har de seneste par måneder lukket mange muligheder for at dyrke idræt landet over. Men med en genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv den 8. juni og en gylden håndsrækning fra Toms Guldpulje er der igen mulighed for at styrke samværet mellem børn, forældre og bedsteforældre i Danmarks idrætsforeninger.

– Mange familier har under Danmarks corona-nedlukning været pressede. At de tilmed har skullet undvære det sammenhold og fællesskab, som mange normalt finder i landets idrætsklubber og foreninger, har været en yderligere udfordring. Jeg glæder mig derfor over, at vi igen i år kan hjælpe idrætsforeninger landet over med at give familierne nogle fælles, sjove oplevelser gennem idræt og hyggeligt samvær, siger Lone Lyng Andersen, Marketing- og Innovationsdirektør hos Toms Gruppen.

Toms Gruppen A/S har siden 1950’erne været aktiv sponsor af det danske idræts- og foreningsliv, og det er andet år, at Toms Guldpulje uddeles. Alle idrætsforeninger tilknyttet DIF kan søge midler til nye eller eksisterende familieaktiviteter.

Danskerne søger motionsfællesskab i familien
En analyse fra IDAN viser, at voksne danskeres idrætsaktivitet er faldet væsentligt under coronakrisen. Faktisk viser tallene, at 38 pct. af dem, der var idrætsaktive før corona-nedlukningen, er stoppet med at dyrke idræt, og at de idrætsaktive tilsvarende er mindre aktive end tidligere.

– Tallene er i sig selv bekymrende, men når vi kombinerer dem med vores viden om, at forældrenes egen idrætsdeltagelse er den vigtigste faktor for, om danske børn er idrætsaktive, er det særligt alarmerende, siger Mikkel Nørtoft Magelund, teamleder i Bredde og Motion hos Danmarks Idrætsforbund.

Den positive nyhed er dog, at flere familier har fået øjnene op for glæden ved at dyrke idræt sammen. Faktisk er andelen af danskere, der dyrker idræt med familien steget fra 36 til 42 pct. under corona-nedlukningen, og det vækker begejstring hos DIF.

– Vi er særligt glade for den udvikling, da fællesskabet og sammenholdet om idrætten er en af hjørnestene i foreningsidræt. Vi er derfor også taknemmelige for, at Toms med Guldpuljen støtter op om, at endnu flere familier kan opleve glæden ved at dyrke idræt sammen. Det er en vigtig saltvandsindsprøjtning til, at vi kan genstarte det pulserende idrætsliv og bygge videre på den positive stigning i familieidrætten, slutter Mikkel Nørtoft Magelund.

Sidste år gik Toms Guldpulje til 166 forskellige klubber ud af 509 ansøgere. Blandt andet fik Københavns Bueskyttelaug midler til at afholde en pileworkshop for børn og forældre. Et andet eksempel er Værløse Gymnastikforening, som, takket være Guldpuljen, kunne købe nyt “ninjaskum”, hvilket var med til at skabe nye spændende muligheder, hvor børn og forældre boltrer sig gennem forhindringer.

Sådan søger du:
Idrætsklubber og -foreninger over hele landet kan søge Guldpuljen på guldpuljen.dk frem til den 31. august. Man kan maks. ansøge om 20.000 kr. per klub eller forening, og der uddeles en million kroner i alt i følgende fire kategorier inden for familieidrætten:
• Idræt sammen med børnene
• Idræt, som både børn og forældre dyrker (men ikke nødvendigvis sammen)
• Idræt, som forældre dyrker samtidig med, at børnene dyrker en anden aktivitet
• Fælles idræt i foreningerne som fx familiedag
Download billeder herunder.

Kontaktinformation
Mathilda Tvilstegaard, mathilda@fday.dk, 21 22 28 79

 

Del på sociale medier