Direktør Tim Holmgaard Petersen

Snaptun Fisk Export A/S
Snaptunvej 59A, Snaptun
7130 Juelsminde
75 68 33 11
info@snaptunfiskexport.dk

Stor virksomhed på havnen
Den lille idylliske havneby Snaptun er en del af Glud Sogn i Hedensted Kommune. Fra Snaptun kan man tage færgen til mere idyl på f.eks. øen Endelave, hvor det er som om tiden står stille, og stressramte storbymennesker kan holde helt skærmfri. På Snaptun havn kombineres idyl med ildhu – særligt om efteråret står tiden slet ikke stille.

Snaptun Fisk Export er en stor virksomhed, der beskæftiger mange lokale, især i den travle tid op mod jul, hvor havbrugsfiskene skal slagtes.

På Snaptunvej finder man både administrationen og produktionen, som omfatter slagteri, filetering, frysehuse og pakkeri. På havnen finder man virksomhedens røde fartøjer.

Lokale jobmuligheder
Kig til Snaptun, hvis du søger et spændende job lokalt, for havbruget i Horsens Fjord er en virksomhed i vækst. Stadig flere får øjnene op for, at havbrug kan dække behovet for sunde spisefisk, på en måde der belaster miljøet mindre end andre kødproduktioner.

Det er samtidig en branche, som giver jobs i landdistrikter, så ikke alle danske lønmodtagere behøver pendle til den stressende storby. Snaptun Fisk Export og søsterselskabet Snaptun Frysehus beskæftiger i skrivende stund cirka 50 fastansatte medarbejdere, og i slagtesæsonen suppleres det faste hold med over 30 sæsonarbejdere.

Eksport til kvalitetskrævende kunder
Havbrug er ovenikøbet den type virksomhed, som er allersjovest for samfundsøkonomien, nemlig den eksporterende type. Ørrederne fra Snaptun eksporteres blandt andet til Kina, Vietnam og Japan, hvor der er stor efterspørgsel på fisk med rød kødfarve.

Resten sælges til forædlingsindustrien i Europa, som typisk bruger de røde ørreder til koldrøgning. Fileterne eksporteres blandt andet til den tyske detailhandel. Rognen fra de kønsmodne ørreder eksporteres især til det japanske marked, hvor et hold af japanske specialister selv sorterer og pakker, så produktet lever op til de helt specielle japanske kvalitetskrav.

Danske pionerer
Vores Sølvpartner Snaptun Fisk Export A/S blev stiftet i 1981 af Erland Laurits Petersen, som sammen med sin søn Tim Holmgaard Petersen, er og har været de ledende og drivende kræfter i virksomheden gennem alle årene. Således har Erland og Tim været blandt branchens pionerer i Danmark.

Regnbueørreder til opdræt stammer oprindeligt fra Nordamerika. Allerede i starten af 1970erne etablerede Erland Petersen de første havbrug ved brug af bundgarnspæle og garn, hvad der i bogstaveligste forstand lagde fundamentet, for det som siden skulle blive en af Danmarks største producenter af regnbueørreder.

Kontakt Snaptun Fiskexport premiumpartner

Del på sociale medier