Morten Klintø Oppenlænder, manden bag Mortens Gastronomi i Hedensted, har fundet sin egen niche og vej gennem Corona-krisen.

I et stærkt felt af kandidater går Hedensted Kommunes iværksætterpris 2020 til kokken Morten Klintø Oppenlænder, der siden 2016 har drevet virksomheden Mortens Gastronomi. Virksomheden havde i den tidlige startfase til huse på Vejlevej men drives i dag fra et køkken på Spettrupvej 7B, hvor også et af kommunens to iværksætter-miljøer, Rugekassen, tilbyder starthjælp til borgere med mod på og lyst til iværksætteri.

Mortens Gastronomi

Som tidligere er det et dommerpanel bestående af lokale erhvervsledere, der udpeger Årets Iværksætter, som blandt andet skal have demonstreret evnen til at tænke nyt, og som rummer et vækstpotentiale.

Når valget er faldet på Mortens Gastronomi skyldes det ikke mindst, at prismodtageren har søgt og fundet sin helt egen niche og vej og samtidig i høj grad har formået at sætte sig ind i sine kunders behov og ønsker. En virksomhed, som er i stand til at levere både kvalitet og skræddersyede løsninger.

Som hos tidligere prismodtagere går også hos Mortens Gastronomi gå-på-mod, vedholdenhed og forretningstalent op i en højere enhed. Det sidste har han ikke mindst demonstreret under corona-krisen. I samarbejde med ChefMade i Aarhus arrangerer han private dinners fra Skagen til Padborg og København. På Spettrupvej er han leveringsdygtig i take-away-koncepter men har også mulighed for at tilbyde lokaler til fester.

Morten Klintø Oppenlænder glæder sig over, at være den femte modtager af kommunens iværksætterpris.

Jeg er megaglad, stolt og beæret over at få tildelt den fine pris. Det er fedt, at nogen lægger mærke til, hvad man laver, og at det giver noget værdi til nogle mennesker. Regner man på timelønnen er den ikke høj, så man skal gøre det, fordi man brænder for det”, siger han og peger på sit bagland som en stor del af forklaringen på succesen.

”Jeg var aldrig kommet så langt, hvis jeg ikke havde støtte fra mit bagland – min dejlige hustru, mine børn og min familie. Selvom det til tider har været hårdt, og jeg er meget væk, står de bag mig og bakker op om mit projekt. Uden dem, var der ikke noget, som hed Mortens Gastronomi”, tilføjer han.

På grund af corona-restriktionerne er det traditionelle pris-arrangementet med gæster aflyst. borgmester Kasper Glyngø og erhvervschef Carsten Steffensen vil i stedet overrække prisen hos Mortens Gastronomi fredag 27. november.

Med prisen følger et maleri af den lokale kunstner Birte Refshauge Nørup.

Denne pressemeddelelse er klausuleret til fredag 27. november kl. 12.

 

For mere information:

Morten Klintø Oppenlænder, Mortens Gastronomi, tlf.: 2233 3194

Carsten Steffensen, erhvervschef Hedensted Kommune, tlf.: 4084 0426

Del på sociale medier