Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

Maj bød på stigende smittetal blandt især de yngre aldersgrupper, men stigningen betød ikke flere indlæggelser på sygehuse. Antallet af indlagte med COVID-19 lå stabilt på omkring 140-150 indlagte for maj. Siden 5. juni har vi set et markant fald i antal dagligt smittede med COVID-19, og denne udvikling kan nu også ses på sygehusene, som aktuelt har omkring 100 indlagte med COVID-19. Samtidig er antallet af patienter på intensiv afdeling faldet, så der nu samlet er under 20 indlagt med COVID-19 på landets intensivafdelinger.

”Det er meget glædeligt at se, at kurven for indlagte med COVID-19 er knækket. Det er et tydeligt resultat af, at vores ældre og mest sårbare nu er blevet vaccineret,” fortæller Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

”Vaccination mod COVID-19 beskytter mod COVID-19 og risikoen for at få et alvorligt sygdomsforløb med behov for indlæggelse. Vi er nu begyndt at se en direkte effekt af, at tæt på halvdelen af befolkningen har påbegyndt vaccination. Vi ser faldende smittetal og faldende indlæggelser, og det er en rigtig glædelig udvikling op mod sommerferien,” fortæller Helene Probst.

”Vi forventer et fortsat fald i antallet af indlæggelser, og vi vurderer, at flere af de patienter, som har en positiv test for COVID-19 ved indlæggelsen, bliver indlagt af en anden årsag”.

Som konsekvens af de faldende indlæggelsestal meldte Sundhedsstyrelsen i starten af juni ud, at regionerne nu kan nedlægge deres særlige COVID-19 beredskab. Det vurderes nu, at patienter med COVID-19 kan håndteres inden for sygehusenes almindelige drift. Sundhedsstyrelsen udgiver løbende oversigter over udviklingen i indlæggelser med COVID-19.

Kilde

Foto: JDL
Del på sociale medier