Fortsat flere mennesker testes for Covid-19 i kampen mod den verdensomspændende sundhedskrise. Nu donerer den danske serieiværksætter Morten Meisner, der står bag virksomheden ROOM, stakkevis af testbåse til verdens hospitaler, mens han offentliggør designfilerne og opfordrer andre til at kopiere testbåsene som en kollektiv indsats mod pandemien.

Et redesign af ROOMs signaturprodukt, den lydisolerede telefonboks til åbne kontormiljøer, får nu en afgørende rolle i bekæmpelsen af corona. I nogle lande skal sundhedspersonalet til at teste op mod 40.000 personer om dagen, og mange steder har personalet ikke de fornødne midler til at teste sikkert.

Testbåse, foto: Room

Den såkaldte TestBooth er designet til at minimere risikoen for, at sundhedspersonalet smittes af inficerede patienter, mens de udfører de mange daglige tests og skal forhindre italienske tilstande, hvor hver 10. smittet er en sundnedsmedarbejder.

Direktør i ROOM, Morten Meisner-Jensen opfordrer andre til at kopiere hans design og fremstille lignende kabiner som en fælles indsats mod bekæmpelsen af corona:

“Vi har brugt vores kreative ressourcer til at designe et produkt ud af genanvendte dele fra vores eksisterende telefonboks, samtidig med at vi sikrer et enkelt og funktionelt design, der både er let tilgængeligt og nemt at kopiere. Det er vigtigt for os, at lokale producenter og organisationer kan få adgang til vores designfiler for selv at fremstille kabiner, da det vil kræve en kollektiv indsats for os at slå pandemien. Vores håb er, at vi med disse kabiner kan spille vores rolle i at beskytte sundhedspersonalet, der dagligt arbejder i frontlinjen,” siger ROOM-medstifter Morten Meisner-Jensen.

De nye testbåse, der i disse timer ankommer til hospitaler i hele verden, er konstrueret af tre ruder af plexiglas, der giver det nødvendige skjold til sundhedspersonalet. Båsens plexiglasvægge er lette at desinficere efter brug, og hver testbås er udstyret med handsker og en hylde til antibakteriel rengøringsmiddel og andet vigtigt testudstyr.

En halv million kroner er indsamlet
Det første parti af de nye testbåse er produceret af genanvendte overskudsdøre fra ROOM, mens de kommende partier bliver produceret takket være donationer fra virksomheder, organisationer og privatpersoner. På få dage er der blevet indsamlet 71.000 dollars svarende til en halv million danske kroner, der går direkte til produktionen af flere testbåse.

“Som en virksomhed, der skaber modulær arkitektur til kontorer, er det lige nu en usædvanlig tid for os. Få mennesker bruger deres kontorer i øjeblikket, så vi har haft tid til at tænke over, hvordan vi bedst anvender vores designfærdigheder og produktionsressourcer for at bidrage i kampen mod Covid-19. Ved at levere testbåse til hospitaler, kan vi minimere direkte kontakt mellem patienter og medicinske medarbejdere i frontlinjen, som er i højrisiko for infektion,” siger ROOM-medstifter Morten Meisner-Jensen.

Testbåsen bliver leveret til hele verden, og første parti til Europa forventes at ankomme i denne uge. Følgende hospitaler i USA og Mexico har allerede modtaget testbåde: Cedars-Sinai i Los Angeles, Massachusetts General Hospital i Boston, University of Washington Medicine i Seattle, University of Minnesota Medical Center i Minnesota, Hospital Infantil i Mexico og ISSSTE i Mexico City.

Alle båse sendes fladpakket og kan nemt og hurtigt samles. Ligesom de ikoniske telefonbokse er de fleksible og lette at flytte rundt og kan bruges både indendørs og udendørs samt sikre hurtig og problemfri implementering på hospitaler og midlertidige udendørs teststeder. Testbåsene kan bruges som enkle enheder eller stables side om side for at danne beskyttelsesvægge mellem patienter og sundhedspersonalet under test.

Del på sociale medier