Naturens Uge: Få eventyrlige oplevelser i naturen

I næste uge kan du komme ud i naturen og få eventyrlige oplevelser, når private, skoler, institutioner og foreninger inviterer til arrangementer i Naturens Uge. Årets tema er den eventyrlige natur. Det vil sige de oplevelser, som ikke er hverdagsagtige, men som prikker til vores nysgerrighed og fantasi.

Find arrangementer på Naturens Uges hjemmeside

Få inspiration til aktiviteter for hele familien

Snit bue og pil, byg et bål, eller gå på opdagelse i havens fuglelyde. På Naturens Uges hjemmeside har vi samlet inspiration til naturoplevelser, I kan selv kan kaste jer over hjemme i haven, i den nærmeste park eller i skoven.

10 oplevelser i naturen I selv kan lave

Lån en rygsæk på biblioteket og tag på eventyr

20 udvalgte biblioteker udlåner i forbindelse med Naturens Uge andet end bøger. Lån en rygsæk fyldt med udstyr og inspiration, som I kan tage med på små eventyr i jeres lokale grønne områder. I kan for eksempel finde dyr i sø og vandløb eller fange insekter, som I kan nærstudere.

Se, hvor og hvad I kan låne her

Siden sidst

Topmøde: Sådan får vi børn og unge mere ud i naturen

10 anbefalinger skal sætte skub i en fælles ambition om at få flere børn og unge ud i naturen. Det er resultatet efter Danmarks første topmøde for aktivt udeliv, som samlede 150 aktører fra organisationer, kommuner og fagmiljøer.

Her er de 10 anbefalinger

Naturpark Amager vinder

fornem pris

Naturpark Amager var i hård konkurrence om at blive årets bedste oplevelse til Ibyen-prisen. Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet, er dog ikke overrasket over, at naturparken løb med førstepladsen.

Derfor vandt Naturpark Amager

 

Del på sociale medier