Der er flere nye tiltag ved dette års Majfest, som også byder på de faste traditioner.

I Kristi himmelfarts weekenden fra den 10. til den 13. maj bliver Mosen i Hedensted igen omdrejningspunktet for en masse festivitas, når den årlige Majfest igen løber af stablen.
Torsdagen sparkes i gang med masser af fodbold, når Jyllandserie Damerne tager imod Vinding. De bliver efterfulgt af Serie 4 og 2 Herrerne, når de møder henholdsvis Sole og FC Hornstrup. Danmarksserie Herrerne lukker målet godt af i løbet af eftermiddagen, når kampen fløjtes i gang mod Lystrup.
Mens pattegrisen kan nydes i HIF-teltet torsdag aften spiller Vejlebandet ”Next Train” velkendte hits og andre kopinumre, som alle kender. Det har de gjort de sidste 25 år i Vejles natteliv, og nu kan de høres helt gratis.
Et nyt til tag torsdag aften er et alkoholfrit diskotek for børn op til 7. klasse. Der vil være DJ på scenen, der spiller op til dans, og i løbet af aftenen vil der blive afholdt forskellige konkurrencer med gode præmier.
Aftenen står igen i ”Lune Larsens” navn, når den imiterende Kim Larsen sanger, Ole Gas synger sig igennem klassikere fra både Gasolin og Kim Larsen i HIF-teltet.

Løgn og dans
Klubhuset er stedet at være fredag aften, hvis man er god til at lyve. Der rafles i ”løgn”, og førstepræmien er 2.500 kroner kontant samt flotte sponsorgaver. I år er der som noget nyt spisning inkluderet i turneringen.
Igen i år er der fredag aften lagt op til en aften i musikkens pulserende skød, når ”Diskotek Infinity” fyrer den af på scenen i det store festtelt. De har samlet et hold af forskellige dj’s og en duo, som dækker det brede dansegulv. Holdet består af duoen ”Kring & Hartung” og dj’s Frederik Dupont, Frederik Lyager, Mathias Jørgensen og Michael Hasselager. De formår sammen at skabe en fest over alle grænser med et twist af det lækreste R’n’B til det ypperste dakkedak, de klassiske 80’er og 90’er samt de største radiohits.
Festen starter igen i år med sidste års hit nemlig Beer Pong turneringen. Drukspillet er mest kendt i USA, men er nu også kommet til Danmark med stor succes. Der sælges ikke alkohol til unge under 18 år i baren, men de er stadig velkomne til at indtage dansegulvet til et brag af en aften. Billetsalget er i fuld gang og kan købes online på hjemmesiden.

Voksenfest og hedenstedløb
Gennem de sidste mange år er lørdagen startet med et gigantisk optog, og denne lørdag er ingen undtagelse. Dog skal der i år være larm i gaden, når hele børneafdelingen marcherer gennem byen i de grøn/hvide dragter. I år bliver de nemlig ført an af en toptunet studenterbil, hvorfra der vil blive spillet fodboldsange, som alle kan synge med på. Efter optoget er der underholdning med ”Søren Safari Show”, hvorefter tivoli åbner op med turbånd til 175,- kroner.
Der er rig mulighed for at få stivet kondien af ved at deltage i Hedensted Løbet, der i år også tilbyder fem ruter. En halvmaraton, 10 km, fem km, Rema 1000 familieløb på 3,8 km, og Charity Walk på fem km, der er ideel til barnevogne, klapvogne, rollatorer og kørestole. HLLH donerer 25,- kroner til Broen Hedensted for hver person, der deltager på Charity Walk ruten. Priserne varierer efter alder. Der er præmier til de tre hurtigste mænd og kvinder i de nævnte klasser, samt det største hold, og den største skoleklasse, og der er lodtrækningspræmier på startnumrene tilmeldt før den 10. maj. Derudover er der medaljer til alle ved passage af målstregen. Tilmelding skal ske via hjemmesiden www.hedensted-loebet.dk
Om eftermiddagen kan det velspillende kopiband Banana Jam nydes. De leverer et repertoire, der spænder vidt med en god blanding af de fedeste hits fra de seneste årtier, så i sikker stil styrer de eftermiddagen på hæld.
Lørdag aften lægges der op til en festlig aften med spisning og dans i det store festtelt. Partybandet ”Schmidt & Co” sørger for underholdningen til dansegulvet, mens ”Sognegården” i Hedensted sørger for bespisningen. Prisen er 100 kroner, og billetter kan købes i Super Brugsen og i HIF Kiosken. Billetsalget er startet, så man skal skynde sig at købe, da der har været udsolgt de sidste tre år.

Lokalt islæt
Søndagen bliver skudt i gang med en masse små fodboldspillere, når microfodboldstævenet ”Middelfart Sparekasse Cup” skal afvikles. Stævnet er altid en stor succes takket været de mange frivillige hjælpere, der gør et stort stykke arbejde.
Der er naturligvis ingen Majfest uden det traditionelle silde- og pølsebord, som kan nydes ganske gratis. I år bliver silden akkompagneret med irsk folkemusik, når de velkendte Olesen & Dam med lokalt islæt spiller deres egne fortolkninger af den populære musikgenre.
Majfesten lukker og slukker i år med et brag, når ”Rock N’ Stones” spiller op i HIF-teltet. På tværs af generationer mødes gruppens medlemmer om den legendariske musik fra Rolling Stones. Selvom de ”måske” er Danmarks bedste Rolling Stones coverband, er det ikke et forsøg på at ligne eller efterligne. Deres mål er, at publikum finder genkendelsesglæden frem og nyder de sange, alle kender så godt. Energien og den fede Stones-guitar tager dig tilbage til en tidslomme, hvor vejen blev banet for den rock, vi kender i dag. Ét af gruppens medlemmer, Morten Møller Lassen, er gammel Hedensted dreng, og han vil på behørig vis være med til at rocke Majfesten på hæld.
Der kan læses mere om de forskellige arrangementer på hjemmesiden majfesten.dk

Del på sociale medier