Hedensted Kommune oplevede i første kvartal af 2019 den procentuelt største stigning i salg af boliger i Danmark i forhold til samme periode året før. Det fremgår af nye handelstal fra Boligsiden.
Optimismen blandt potentielle boligkøbere er blevet større, og det mærker de lokale ejendomsmæglere, som kan melde om både øget travlhed og større salg af huse og lejligheder.

I Hedensted Kommune blev der i årets tre første måneder underskrevet købsaftaler på 163 hus- og lejlighedshandler, hvilket er 60 flere end i samme periode året før. Det er en stigning på 58 procent og gør, at kommunen tegnede sig for den procentuelt største stigning i boligsalg på landsplan.

Det er Boligsiden, der har opgjort tallene for boligsalget, der viser et stort fald i København, men også i Aarhus, Aalborg og Odense oplever man tilbagegang.

Ifølge Boligsiden er boligsalget i provinsen årsagen til en beskeden stigning på en procent i forhold til første kvartal i 2018.

”Vi har tidligere set, at Region Sjælland skilte sig ud i statistikken, hvor handelsaktiviteten skød i vejret, fordi de høje priser i København pressede huskøberne ud af hovedstaden. Vi kan nu se, at tendensen har spredt sig længere ud i landet,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

Borgmester Kasper Glyngø glæder sig over den positive udvikling i boligsalget.
”Vi har gennem længere tid slået på, at man i Hedensted Kommune får meget bolig for pengene i forhold til andre kommuner. Og så tror jeg også, det hænger sammen med, at stadig flere får øjnene op for, at vi holder, hvad vi lover, når det handler om at bevare folkeskoler og sikre nærhed til pasningsmuligheder. Og så kan vi jo tilbyde en smuk natur, som indbyder til rekreative oplevelser og samtidig giver mulighed for at dyrke mange former for motion under åben himmel.”

For mere information:
Kasper Glyngø, borgmester Hedensted Kommune, tlf.: 2924 4174

Del på sociale medier