Aktivitets- og plejecentrene i Hedensted Kommune får i november besøg af elever fra skolernes 5. klasser. Formålet er gennem sang og hygge at sætte fokus på de værdier, som børn og ældre er fælles om.

Der er gode chancer for, at fællessangen på kommunens aktivitets- og plejecentre vil klinge både lysere og højere end normalt i november. Her får de ældre beboere og brugere besøg af elever fra skolernes 5. klasser, der i uge 43 og 44 under kyndig vejledning har øvet sig på salmer skrevet af Danmarks flittigste salmedigter N.F.S. Grundtvig.

Det er tredje år i træk, at Skoleforvaltningen, Social Omsorg og Skole-Kirke i Hedensted Kommune samarbejder om projektet ”Generationer mødes”, hvis overordnede formål er at skabe et konkret udgangspunkt for undervisningen i ”dansk kultur”, som eleverne ifølge folkeskolens overordnede formålsparagraf skal gøres fortrolige med.

”Ved at synge Grundtvigs salmer og snakke sammen om bl.a. familie, skole, traditioner, arbejde og historie får vi sat ord på nogle af de grundlæggende værdier, som vores kultur bygger på, og som vi – om vi er 11 eller 85 år – fortsat er fælles om. At opleve et fællesskab og et fælles fundament knytter os tættere sammen og kan være med til at bi-drage til nye oplevelser og erfaringer sammen i fremtiden,” siger Kirsten Østergaard, Kirke-Skole medarbejder.

Foruden at synge sammen skal børn og ældre også nyde en kop kaf-fe/saft og en bolle. De skal også spille et spil, hvor omdrejningspunktet er det, som alle kan snakke med om uanset alder.

For mere information:
Kirsten Østergaard, Kirke-Skole medarbejder, tlf.: 2932 0022

Del på sociale medier