Regeringen vil med opbakning fra Folketingets Epidemiudvalg og på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling indføre, at der fra på fredag skal ske kontrol af coronapas på flere områder i erhvervslivet, meddeler Erhvervsministeriet.

Her skal man vise coronapas fra fredag den 12. november:

Nattelivet
Indendørs serveringssteder

Herudover skal der tjekkes coronapas til arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2000 deltagere udendørs. Dette gælder for følgende på erhvervsområdet:

Bade- og legelande
Forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer
Konferencer, foredrag, messer og dyrskuer

Folk, der er fuldt vaccineret, eller som har modtaget deres første vaccinestik inden for de sidste to uger, skal blot vise deres gyldige coronapas, hvis de eksempelvis vil på restaurant eller til større arrangementer. Borgere, der ikke har modtaget vaccinen, kan fortsat få et gyldigt coronapas ved en negativ coronatest, eller såfremt de har været smittet med COVID-19 inden for de sidste 6 måneder. Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år.

Der vil fortsat være adgang til kompensation for faste omkostninger for de virksomheder, som har en omsætningsnedgang på minimum 45 pct. frem til den 31. december 2021. Derudover kan virksomheder anvende den midlertidige arbejdsfordelingsordning.

Foto: ABW
Del på sociale medier