Hedensted Kommune er trods en række justeringer i Dansk Industris årlige analyse stadig helt i top blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

For syvende gang i løbet af de seneste 8 år stryger Hedensted Kommune ind på en plads blandt landets tre mest erhvervsvenlige kommuner i den årlige DI-måling.

Tredjepladsen, som man har opnået fire gange tidligere, er en enkelt placering dårligere end sidste år, men paradoksalt nok kommer tilbagegangen samtidig med, at de lokale erhvervsledere på det helt overordnede spørgsmål om erhvervsvenligheden – der vægter 1/3 i undersøgelsen – sender kommunen frem fra en 4. plads sidste år til nu en 3. plads.

Så virksomhederne stortrives i Hedensted Kommune, hvilket giver sig udslag i flotte placeringer i næsten alle undersøgelsens kategorier. Og når det handler om at sikre erhvervslivet gode fysiske rammer og en stærk digital infrastruktur, kan kommunen kalde sig landets bedste.

Erhvervslivet kvitterer ligeledes for den såkaldte ”Krydsservice”, som kommunen indførte i 2016, med en 3. plads for sagsbehandling, en 4. plads for evnen til at skaffe kvalificeret arbejdskraft og top-5-placeringer for blandt andet at sikre de unge en god uddannelsesmæssig ballast og for evnen til at kommunikere med virksomhederne.

”Jeg noterer mig med stor tilfredshed, at Hedensted Kommune til trods for de ændrede præmisser i DI-målingen fortsat ligger utrolig flot placeret. Det skyldes en stor og dedikeret indsats af alle kommunens ansatte og et tæt samarbejde med de erhvervsvirksomheder, som jo faktisk giver udtryk for endnu større tilfredshed end sidste år. Der er stadig plads til forbedringer, ikke mindst omkring infrastrukturen, som kommunen desværre kun har delvis indflydelse på. Men jeg kan love, at vi gør, hvad der står i vores magt for at få gennemført en udvidelse af E45 på hele strækningen fra Vejle til Randers,” siger Kasper Glyngø, borgmester i Hedensted Kommune.

Det er værd at hæfte sig ved, at selv om kommunens image takseres til en 13. plads i undersøgelsen, så burde den kommunale indsats på det område, hvis det stod til de lokale erhvervsledere, indbringe en 3. og en 4. plads for evnen til at tiltrække henholdsvis nye borgere og nye virksomheder.

”Konkurrencen blandt landets kommuner om at have det bedste erhvervsklima er benhård. Ligesom Hedensted prøver de fleste kommuner hele tiden at forbedre vilkårene for virksomhederne, så man kommer ikke sovende til en placering i top tre år efter år. Hedensted har en rigtig stærk servicekultur, og erhvervsledere bliver altid mødt med spørgsmålet: ”Er der andet, vi kan hjælpe dig med?” – uanset om virksomheden henvender sig til kommunen, fordi virksomheden vil udvide, søge om en miljøtilladelse eller mangler medarbejdere,” siger Carsten Wengel, form. DI Horsens.