Hedensted Kommune inviterer borgerne med til at træffe politiske beslutninger. Målet er at gøre kommunen til det bedste sted at bo og drive virksomhed.

Hedensted Kommune har en målsætning om at være attraktiv for både borgere og virksomheder – i dag og i fremtiden. Hvis det skal lykkes at gøre kommunen til det bedste sted at bo og drive virksomhed, så kræver det en målrettet, fælles indsats af borgere, virksomheder, foreninger og politikere. For at gøre det både nemt og overskueligt at sikre alle størst mulig indflydelse har kommunen etableret en Borgerbank og her oprettet en Fælleskonto, som borgerne kan sætte deres ideer og individuelle kompetencer ind på. Det kan f. eks. handle om emner som sundhed, unges og ældres trivsel, trafikale løsninger, eller hvordan vi skaber større vækst.

Ønsket er, at vi i fællesskab udvikler og gennemfører politik på en ny måde. Borgerbanken bliver et forum, hvor politikere og borgere kan inspirere hinanden. Det er de konkrete opgaver og udfordringer, der sætter det hold, som skal samskabe løsningerne. Vælger man at oprette sig med en profil i Borgerbanken, er der forskellige måder, man som borger kan deltage. Man kan på Facebookgruppen Borgerbanken eller på Borgerbankens hjemmeside komme med ideer og synspunkter, eller man kan melde sig som borgermedlem i Udvalget for Tværgående Politik, som Borgerbanken sorterer under.

Matcher ens profil den problemstilling, som udvalget arbejder med, vil man blive inviteret med til de møder, der holdes om det pågældende emne. Der vil typisk være tale om 5-6 møder i løbet af et halvt år. Alle, der melder sig til Borgerbanken, vil på hjemmesiden og Facebook have adgang til Fælleskontoen. Det gør det nemt og hurtigt at komme med ideer og input samt få et overblik over, hvad der arbejdes med og hvordan. Og ikke mindst om man kommer i mål med arbejdet.

Borgerbanken præsenteres ved en start-event på Ulbækgård ved Daugård 15. januar kl. 17.-20. Her kan man opleve DR-journalisten Anders Agger, der er født i den daværende Juelsminde Kommune. Anders Agger er kendt for sin formidable evne til at skabe kontakt til og portrættere mennesker i meget forskellige miljøer og livssituationer. Han har rejst i hele verden og mødt rigtig mange mennesker. Derfor ved han, hvad fællesskabet betyder for mennesker og for det sted, vi har valgt at bo.

Her vil også medlemmerne af Udvalget for Tværgående Politik, Erik Kvist (formand) og Mette Juhl fortælle om tankerne bag og formålet med Borgerbanken

Del på sociale medier