Ekstra Corona-sikkerhed ved valgene i Hedensted Kommune

En række tiltag skal sikre, at alle vælgere trygt kan afgive deres stemmer 16. november.

Cornona-smittetrykket i Danmark har været stigende de seneste uger. Det gælder også for enkelte områder i Hedensted Kommune, og derfor tager kommunen ekstra sikkerhedsforanstaltninger i brug i forbindelse med valgene til byrådet og regionsrådet tirsdag 16. november.

Det skal være trygt for alle borgere i kommunen at afgive deres stemme, og derfor vil der ved alle valgsteder i kommunen være håndsprit, ligesom både valgtilforordnede og borgere, hvis de ønsker det, kan få udleveret mundbind og/eller handsker.

Der vil være skilte i gulvet, som henviser borgerne til at holde til højre ved ind- og udgange, ligesom alle på skilte opfordres til at holde afstand på afstemningsstedet.

Borgere, der er særligt bekymrede for covid19-smitte, og som derfor ikke ønsker at stå i kø indendørs, tilbydes at afgive deres stemme udenfor, evt. i deres bil.

Borgere, der ønsker at benytte deres eget medbragte skriveredskab ved stemmeafgivelsen, kan frit gøre dette. Skriveredskabet må dog ikke være så usædvanligt i farve eller form, at det giver stemmesedlen særpræg (f.eks. guld- eller glimmertusch). Stemmesedler med særpræg er ugyldige. Man kan derfor medbringe en kuglepen med blå, sort, rød eller grøn skriftfarve eller en almindelig blyant.

I uge 45 er der desuden udvidet mulighed for at brevstemme i Borgerservice på bibliotekerne i Tørring og Juelsminde. Dermed er der mulighed for at brevstemme i uge 45 i alle tre centerbyer.

Du kan læse mere om mulighederne for at brevstemme her:

https://www.hedensted.dk/politik/valg-og-folkeafstemninger/kommunal-og-regionsraadsvalg-2021/her-kan-du-brevstemme

Del på sociale medier