Tørring Udviklingsråd og Hedensted Kommune har fået 1.000.000 kr. fra Nordea-fonden til Tørring Torv, der bliver byens nye samlingssted med masser af nye aktivitetsmuligheder.

Med 1.000.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje kan Tørring Udviklingsråd og Hedensted Kommune nu igangsætte den sidste del af torverenoveringen, hvor der laves scene, tribuner til ophold, faciliteter til streetfood- og handelsvogne samt udsmykning med træer og buske. Scenen forberedes til, at der senere kan etableres en forsamlingspavillon på Torvet.

Formanden for Tørring Udviklingsråd Brian Christiansen glæder sig især til at: ”Torvet i Tørring nu kan blive byens nye samlingssted med kultur som omdrejningspunkt. Udviklingsrådet vil sammen med Borgerforeningen stå i spidsen for, at det nye Torv aktiveres til glæde og gavn for borgerne i Tørring og besøgende i vores dejlige by”.

Støtten fra Nordea-fonden baner også vejen for næste skridt, som er vores helt store drøm om at etablere en pavillon på Torvet. Pavillonen vil blive et kulturelt og gastronomisk samlingspunkt for det lokale forenings- og erhvervsliv og bliver prikken over i’et, der vil skabe endnu flere muligheder for spændende aktiviteter, ” fortsætter Brian Christiansen.

Med det nye Torv i Tørring håber Tørring Udviklingsråd og Hedensted Kommune, at der kommer endnu mere liv i bymidten, hvilket vil bidrage til det lokale fællesskab.

”Med støtten fra Nordea-fonden bliver Torvet i Tørring en fantastisk ramme, hvor forenings- og kulturlivet i Tørring kan lave spændende aktiviteter, som eksempelvis musik og teater, hvor skolens og gymnasiets teater- og musiklinje kan udfolde sig. Jeg er sikker på, at de mange nye aktiviteter på Torvet vil bidrage til at styrke det lokale fællesskab,” siger Hans Vacker, næstformand i Udvalget for Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune.

58 mio. kr. til lokale fællesskaber
Tørring Udviklingsråd og Hedensted Kommune har modtaget 1.000.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 58 mio. kr., der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

“Vi er utrolig glade for at se, at efterspørgslen på at styrke liv i det lokale er så stor – og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Tørring ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 23. september 2021. Fonden modtog 429 ansøgninger og ud af dem har 113 fået støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Del på sociale medier