Artiklen er sponseret

Ligesom dit eget fodtøj har din bil ligeledes brug for nye dæk en gang imellem. Dette er essentielt for bilen – og for din sikkerhed – hvorfor det er væsentligt, at du er helt ajour, når det kommer til dine dæk til bilen. Dette kan du imidlertid blive meget klogere på, hvis du læser med her.

Hvad har du brug for?
Det er dog ikke helt uvæsentligt, hvad du vælger af dæk til bilen. På markedet kan du nemlig både finde sommer, vinter og helårsdæk. Som navnene antyder, benyttes de to førstnævnte til sommer- og vinterperioden, mens den sidste kan anvendes året rundt. Det anbefales dog, at man vælger at skifte dæk i årstiderne, så du er helt sikker på, at de lever op til dine krav. Sommerdækkene er gode til tørre og varme veje, mens vinterdækkene anvendes, når der er sne og slud udenfor, idet de kan holde dig fast på vejen, så du undgår uheld i vintertiden, hvor vejene somme tider kan være glatte.

Holdbarheden på dine dæk
Hvis du ikke er vant til at udskifte så meget, ved du måske ikke, at dine dæk rent faktisk kan gå hen og blive for gamle. De kan – som en tommelfingerregel – holde i op til 5-6 år. Det kan dog være forskelligt, hvorfor det ikke altid er det samme udgangspunkt. Du kan selv tjekke, om de er blevet for gamle, idet der er et firecifret tal, hvorpå du kan læse, hvornår det er produceret.

Hvornår er de slidte?
Der er forskellige tegn, du kan holde øje med, når du skal finde ud af, hvorvidt dine dæk er blevet for slidte. Hvis du kan se, at gummiet er mørkt og stift, er det muligvis et tegn på, at de skal udskiftes. Det samme er tilfældet, hvis de har skader, eller hvis dækmønsteret er slidt. Dette kan du med fordel læse mere om online.

 

Det er ikke helt uvæsentligt, hvad du vælger af dæk til bilen. På markedet kan du nemlig både finde sommer, vinter og helårsdæk. PR-foto
Del på sociale medier