Scenen til Palsgaard Sommerspils jubilæumsforestilling blev præsenteret Når Palsgaard Sommerspil ved Juelsminde fylder 50 år til sommer bliver det med en storslået scene, der får karaktererne til at stå tydeligt frem. Til sommer 2022 kan Palsgaard Sommerspil ved Juelsminde fejre sit 50 års jubilæum med musicalklassikeren ‘Spillemand på en tagryg’.

Scenograf Pernille Ekstrand har netop præsenteret scenemodellen, som skal danne grundlag for scenebyggernes arbejde fra nu og indtil scenen skal stå færdig til premieren 28. juli.

Det skete ved den såkaldte “modelaflevering”, hvor Pernille Ekstrand præsenterede det visuelle udtryk for den kunstneriske ledelse, scenebyggerne og afdelingslederne fra blandt andet systuen, sminken og frisørerne.

– Det bliver ikke en naturalistisk scenografi, hvor et hus ligner et hus. Men vi antyder scenografien på en mere stilistisk måde i et minimalistisk univers i gråtoner. På den måde er fantasien også med til at danne fortællingen, siger scenograf Pernille Ekstrand.

Men hvor scenografien altså bliver i sort og hvid, så kommer der lidt flere farver på karakterernes kostumer.

– På den måde kommer det til at være fortællingen og karakterernes historier, der kommer i fokus, for det er sådan nogle rørende historier, siger scenografen.

Der er som altid åben for folk, der har lyst til at tage del i sommerspillet som enten scenebygger, syerske, parkeringsvagt, eller en af de andre opgaver, der ikke kan undværes i foreningen.

Skuespillere i alle aldersgrupper

Og ‘Spillemand på en tagryg’ spiller for publikum, så bliver det med et hold af skuespillere, sangere og dansere i alle aldre, der binder fortiden, nutiden og fremtiden sammen – præcis som handlingen i musicalen.

Lige fra den helt nye, som aldrig har stået på scenen i Palsgaard Slotspark før, til de ældre skuespillere, der har stået på scenen fra 70’erne og op til i dag.

– ‘Spillemand på en tagryg’ er i vores øjne en perfekt jubilæumsforestilling, fordi den netop handler om overgangen fra fortid til fremtid. Vi har altid forsøgt at udvikle os, men vi skal ikke glemme, at vi står på skuldrene af alle dem, der har båret vores forening frem, siger formand Thrine Nørgaard.

Billetter kan købes på www.palsgaardsommerspil.dk

Kontaktoplysninger:

Thrine Nørgaard, formand (53 86 76 92)

Astrid Sommerlund, presseansvarlig (22 14 64 41)

Jens Frausing, instruktør (23 71 63 16)

Lidt om ‘Spillemand på en tagryg’

‘Spillemand på en Tagryg’ er en livsbekræftende, rørende og morsom fortælling om livet i en lille jødisk landsby i Rusland, der er under pres fra en verden i opbrud og forandring.

Året er 1905 og i horisonten lurer revolutionen og angreb på jøder. Mælkemanden Tevye fra landsbyen Anatevka balancerer på kanten mellem fortidens traditioner og de nye tiders normer – symboliseret af violinisten, der må balancere på tagryggen.

Det er traditionerne, der er limen i det lille landsbysamfund, men nye vinde blæser, og verden er i forandring. Denne splittelse mellem det gamle og det nye er omdrejningspunktet i handlingen, og den høres også i musikken, der trækker på den jødiske kultur men i en ny indpakning.

Tevyes oprørske døtre synger også om at bryde de gamle traditioner og om at ville leve livet på deres egne præmisser og ikke indgå i arrangerede ægteskaber.

Det stiller Tevye over for dilemmaet: Vejer kærligheden til børnene stærkere end loyaliteten over for traditionerne og troen?

Fakta om Palsgaard Sommerspil:

Palsgaard Sommerspil er en teaterforening hjemmehørende i Palsgaard Slotspark ved Juelsminde. Foreningen, der tæller omkring 200 frivillige og en håndfuld professionelle, har eksisteret siden 1972 og har gennem årene opført operetter og musicals som The Sound of Music, Atlantis, Les Misérables, Grease, Midt om Natten og Chess. Forestillingerne tiltrækker publikum fra alle egne af landet og sommetider fra udlandet med op til 10.000 tilskuere pr. sæson.

Del på sociale medier