Få gode råd til en nemmere hverdag

I en rullende udstilling, der i uge 38 gør stop i fem af kommunens byer, kan man opleve mere end 100 forskellige hjælpemidler og teknologier, der skaber større frihed og livskvalitet for ikke-plejekrævende borgere.

En robot til at vaske gulve og vinduer, et robust mandolinjern til at skære grøntsager på, et ur, der minder den lettere demente om dagens aftaler eller en vandhane skabt til gigtplagede hænder. 2 ud af 3 danskere erklærer sig i en rundspørge foretaget af Dansk Erhverv villige til at gøre brug af hjælpemidler og teknologier, der både gør deres hverdag nemmere og samtidig er med til at skabe frihed, livskvalitet og -glæde for den enkelte.

Men det kan være svært for den enkelte borger selv at finde frem til og udvælge de rigtige hjælpemidler. Derfor tilbyder Hedensted Kommune nu med en rullende udstilling hjælp til især seniorer i alderen 65+, som bor i eget hjem, og som endnu ikke er plejekrævende.

I uge 38 vil man i fem byer i kommunen kunne besøge en rullende udstilling, hvor man kan opleve og få demonstreret mere end 100 forskellige teknologiske hjælpemidler. Samtidig kan man få gode råd og vejledning af konsulenter, terapeuter og demens-teamet. Udstillingen er blevet til i et samarbejde med Teknologi og Kommunikation i Horsens Kommune og DokkX, der er Aarhus Kommunes faste udstilling i Dokk1.

Tina Trabjerg, indehaver af butikken Titra Dekor og formand for handelsstandsforeningen i Juelsminde, er en af de borgere, der ser frem til at besøge udstillingen. Hendes mand blev for tre år siden ramt af en kraftig hjerneblødning og er derfor senhjerneskadet.

”Jeg bidrager gerne til, at flere får viden om det her område, og den rullende udstilling er et rigtig godt initiativ. For det er en jungle at finde rundt i, og man er nødt til selv at være opsøgende. Jeg så derfor gerne, at man arrangerede flere udstillinger og messer af den her slags. Min mand har fået stillet en elscooter til rådighed af kommunen, som har givet ham større bevægelsesfrihed og dermed også øget livskvalitet. Vi er blandt andet interesserede i på udstillingen at høre mere om en sammenklappelig elscooter, som man kan tage med sig på ferie, og som ikke fylder mere end en rejsekuffert,” siger Tina Trabjerg.    

”Med udstillingen ønsker vi som kommune at imødekomme et øget ønske og behov for information og rådgivning omkring brugen af hjælpemidler. Vi tror, at alle mennesker har et ønske om at klare sig selv bedst muligt, og derfor vil vi skabe fokus på de hjælpemidler, som borgerne selv har mulighed for at anskaffe sig og derved gøre sig mindre afhængige af hjælp fra andre. Ved på den her måde at introducere borgerne til de nye teknologier håber vi, at de vil virke mindre fremmede, når eller hvis man en dag bliver afhængig af dem,” siger Birgit Jakobsen, næstformand i Udvalget for Social Omsorg, der åbner udstillingen på Tørring bytorv.

Her finder du teknologi-bussen i uge 38 – 20.-24. september.

  • Mandag kl. 10-15: Tørring bytorv
  • Tirsdag kl. 10-15: Løsning v/Netto
  • Onsdag kl. 10-15: Hedensted bytorv
  • Torsdag kl. 10-15: Juelsminde, Søgade
  • Fredag kl. 10-15: Hornsyld v/Genbrugsen

For mere information:

Birgit Jakobsen, næstformand Udvalget for Social Omsorg, tlf.: 2154 6812

Ida Marie Nørgaard Damgaard, velfærdsteknologisk konsulent, tlf.: 2913 0308

Du kan læse mere om velfærdsteknologi og den rullende udstilling på hedensted.dk/velfærdsteknologi.

Del på sociale medier