Landmænd i Hedensted Kommune får tilbud om gratis økologisk omlægningstjek
Kommunen støtter op om Innovationscenteret for Økologisk Landbrugs initiativ, der er betalt af Fonden for Økologisk Jordbrug

Gennem de senere år har vi i Danmark oplevet en stigende efterspørgsel på økologiske landbrugsprodukter. Kommunen vil derfor i samarbejde med Innovationscenteret for Økologisk Landbrug tilbyde et gratis, uforpligtende omlægningstjek til landmænd, der ikke allerede er økologiske.

Danskerne lægger stadig flere økologiske varer i indkøbskurven
“Over 12 % af danskernes fødevareindkøb er økologiske, og stadig flere prioriterer, at det er danskproduceret. Vi har derfor brug for økologiske producenter inden for alle produktionsgrene. Det gælder både de store og de små. De, som producerer til videre forarbejdning og afsætning samt de, som selv varetager det hele fra jord til bord,” siger Jens Peter Hermansen, der er chefkonsulent i Innovationscenteret for Økologisk Landbrug.

En anledning til at afsøge muligheder
Det er Innovationscenteret for Økologisk Landbrug, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Jordbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

“Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid,” forklarer Jens Peter Hermansen.

Ejere af ejendomme på mere end to hektar vil modtage brev med tilbuddet i deres e-boks. Innovationscenteret for Økologisk Landbrug vil senere følge op med telefonisk kontakt til landmændene.

 

Del på sociale medier