Jeg ønsker mig stadigvæk regn hver anden dag – og nu endnu mere. ”Rigtige” havemennesker har ikke den slags problemer med manglende regn. De vander haven hvert år – de tager udgiften, uden at skele til prisen. Det burde jeg osse gøre, når jeg har bestemt at al min tid og penge skal bruges i haven. Jeg skranter mig igennem, denne tørre periode. Jeg er optaget af, at sige ”velkommen igen” til mine kære planter, og render rundt tidlig og sent derude og jubler, når en blomst viser farve. Gensynsglæde.
Weekendtur til CPH Garden
Den 25.maj er der absolut sidste tilmelding RING PÅ 51803948.
Vi mangler tilmeldinger og det er ærgerligt, hvis vi må aflyse. Dels har turen taget mindst en måned at lave. Men værre; så er jeg sikker på, at folkene der har sagt ja til det store arbejde, det er, at vise sin have frem, allerede nu har lavet en masse ekstra forberedelser.
Vi starter i vinderhaven 2016 TV2 Øst hos Terne og Kurt. Gedigen, gennemarbejdet, skøn 40 år gammel have, som hvert år forbedres. Spændende med mange oplevelser.  Drivhuse, pavilloner og søer er forbundet af stier, som i mørke oplyses af gamle “københavner standerlamper”. Nyd Ternes kage i hyggekrogene.
Nu kører vi tværs over øen til Stevns. Mens vi kører, indtager vi frokosten med højt humør.
“Kom og se mit skønne haveprojekt”, siger Pia Wittendorff. Hun har en havedrøm om en idyllisk, landbo-cottagehave. Rammerne er elegante, med stråtag, bindingsværk, roser, snoet å, orangeri og park
Mere stråtægt idyl i den næste have: en yndig rosensamling ved et yndigt skovløberhus i Vallø hos Peter Ørum Scherg. Peter samler på roser fra før 1867 og er Haveselskabets rosenekspert, bestyrelsesmedlem i Det Danske Rosenselskab, foredragsholder og rosennørd. Kaffe og lagkage i haven. Se den fine hjemmeside www.græsmosehus.dk. Peter vil signere sin nye bog for interesserede.
Oplev en arkitektonisk perle hos den forhenværende overgartner ved landbohøjskolen Mogens Fonnesbech og konen Anne. Hus og have er ny, haven bare 600 m2 – hvad vælger man efter et langt liv med planter? Pensionistvenlig have, uden græsplæne; kritisk i plantevalg og omlagt flere gange. Syd terrasse nydes i liggestol ude og i lænestol indefra.
Haven ligger i gåafstand til restaurant Piepers Hus i Byparken. Her spiser vi Wienerschnitzel mit alles.
Dagens program er slut. Vi kører til Zleep Hotel i Ballerup.
Søndag sover vi længe. Går til haveshow – CPH Garden 2022
Forventet afgang hjem kl. 15.30. Eftermiddagsskaffe med kransekage, småkager og frugt i bussen hjemad. Også tipskupon med præmie.
Prisen inkluderer:
Bus, morgenkaffe m/ rundstykke, bitter + Dagmartærte, entreer, formiddagskaffe og kage, 3 håndmadder til frokost, eftermiddagskaffe m/ lagkage, aftensmad, hotelovernatning, morgenmad, eftermiddagskaffe m/ kransekage, småkager og frugt.
Pris:
Medlemmer: 1900,- kr..
Ikke medlemmer 2100,- kr. Enkeltværelse 424,- kr
(Rabat ved 3 el. 4 pers. værelser)
Konto nr.: oplyses ved tilmelding

Geografisk Have 28.-29.maj kl. 10-17
Danmarks største plantemarked med 5000 mennesker ? I hvert fald i passende køreafstand fra os, med nuværende brændstofpriser.
BEMÆRK DATOERNE ER FØR GRUNDLOVSDAG
Det store plantemarked, som normalt afholdes Grundlovsdag 5.juni, vil i fremtiden blive holdt den sidste weekend i maj. Beslutningen er baseret på gode erfaringer fra 2021, hvor markedet var fordelt over 2 dage for at tage hensyn til corona. Både stadeholdere og gæster var glade for at have mere tid og mere plads. Entre 85 kr.
Den genfundne bro med guide
Søndag d. 19. juni kl. 13 ved broen, Vestbirkvej 2A, 8740 Brædstrup.
DGB er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie – dækket af en dæmning i 85 år, og gravet fri i 2014. Et storslået syn, smuk industriel ingeniørkunst,- nu med rækværk og planker på. Nyd udsigten over Danmarks eneste flod – Gudenåen. Guiden Jesper Sandgaard fortæller historien, i en times tid.
5 minutter derfra bor Jesper Sandgaard i Træden Skovhus, Gammelstrupvej 28. Åben havelåge kl. 14 – 16. Træden Skovhus er yndig og 160 år gammel.Både hus og have nyder godt af, at Jesper er tidl. tækkemand og handymand, det ses på tilbygningerne. Den gamle brolægning er genanvendt på smukkeste vis. Mod skoven ses harmonisk overgang med surbundsbede. God ballance mellem intime rum og “luft” i haven.Forskellige farvetemaer. Mange roser- men ikke en rosenhave. Se det fine, nye hjemmebyggede drivhus. Entre kr. 25,- Se mere https://haveselskabet.dk/aaben-have/traeden-skovhus
Samme dag har Laila Elmholt, Ryvej 67, Voervadsbro, 8752 Østbirk, lovet at trylle sin have fin. Få meter nede af hendes stejle indkørsel fornemmer man, det er en særlig have.Grisespalterne pynter langs indkørslen. Halvvejs nede, forbi blomsterbede, stensætninger og små terrasser, åbenbarer havens helt store attraktion sig- den bugtende Gudenå.Haven stopper ved Gudenåen.Hernede mellem træerne, er favoritstedet – altid svalt og et godt sted at afstresse med en rive i hånden.Tag frokosten med, der er stole ved åen eller i orangeriet. Entre kr. 20.- Kaffe og kage kan købes kr.50.- Laila åbner havelågen fra kl.11.30-17.
Bestem selv, hvornår du har bedst tid – formiddag eller eftermiddag – til et kig. Lov os, at du under dig selv, en halv fridag. Det er virkelig iderige, charmerende haver.
Nye projekter fra Uniqa, Jette Vrængmose
Jette Vrængmose fra vores limteknik kurses, som kommer igen til jul, udstiller på Galleri Langager. Her er et udpluk fra hendes seneste nyhedsbrev. Oplagt kør-selv ide. Se mere www.uniqablomster.dk
//
Igen i år har jeg fornøjelsen at udstille på Galleri Langager i Det gamle Mejeri på Helnæs ved Assens.
På opfordring har jeg den ære at være en del af årets sanseudstilling, hvor du kan opleve den fortættede stemning i Vallerummet, når 4 kunstnere fortolker naturen på hver sin måde.
Natur, vand, lyde, video, eller kort sagt sanselighed danner baggrund for værker af akvarel, akryl, keramik og naturmaterialer.

Med venlig forårshilsen
Haveselskabet Bjerre Herred

Del på sociale medier