Nu sner det! Det har vi set før omkring 1.april. Sidste uges varme med 15 grader gav planterne i haven, et skub fremad. Jeg blev så glad, da jeg gik og spredte gødning. Der var masser af skud og spæd vækst i de planter, som jeg troede var blæst ihjel, på mit matrikelnummer.

Om ca. 10 dage har vi i havekredsen et pileflet kursus, som mangler 4 tilmeldinger. Det vil vi gerne reklamere for. I bestyrelsen er vi enige om, at udbyde pileflet lige så længe vi kan fylde holdene op. Det kan være vi er nået til pausen. Det er ellers en meget professionel dame, der sørger for gode resultater til kursisterne, i meget professionelle fysiske rammer. I skulle næsten se stedet.

Kursus i pileflet

Så arrangerer vi igen pileflet kursus hos Ulla Misser i Raahaugegaard`s hyggelige og inspirerende lokaler hele 3 lørdage. Kurset henvender sig til både nybegyndere og let øvede, med max. 8 på hvert hold. Man er velkommen til, at flette hvad man vil, med kun 8 på holdet, kan der tages hensyn til alle. Der lægges op til, at vi lærer at flette en Zarzo kurv, som er en rigtig god ”begynderkurv”. Ulla har aldrig oplevet, nogen der ikke kunne finde ud af den. Man kan ca. nå en flot Zarzo kurv på 7 timer dvs. en lørdag. På kurset i marts/april vil det også være muligt at arbejde med levende pil. Det betyder, at du får et træ med hjem som du kan have stående i en krukke eller plante ud i

9. april kl. 9 – 16 Sattrupvej 3, 8752 Østbirk

Tilmelding: bjerreherred@haveselskabet.dk eller telefon 2343 8759

Pris: kr. 380,- (ikke medlemmer kr. 430,-). Alle priser er excl. materialer. (Der skal påregnes en materialepris på kr. 80,00 – 150,00) Yderligere info se nedenfor – eller tjek www.raahaugegaardpil.dk

Ny ”Åben have”

Vi har fået et smadder godt tilbud i havekredsen. Inge har ringet og fortalt, at de har kræfter og energi til en omgang “Åben have” igen denne sommer. Efter programmet var trykt. Benyt for alt i verden chancen, til at se haven, der måske ikke er der så længe endnu.

Hüttels Have er en ældre parcelhushave på 1.200 m2 med masser af roser, hosta, bregner, agapantus, stauder og solhatte i mange farver. En del fritstående og espalierede frugttræer, køkkenhave med højbede og 2 drivhuse fyldt med mere end 200 specielle pelargonier samt en del middagsblomster.

Der er ca. 400 større og mindre krukker fordelt rundt om i haven med mange forskellige vækster. Og så er der forskellige tableauer rundt om i haven. Haven har mange rum/hyggekroge, hvor der er mulighed for at tage en pause og nyde haven. Entré kr. 20,00.

Det sker: Torsdag d. 30. juni kl. 17-21 og søndag d. 3. juli kl. 10-16

Kursus i limteknik

Der blev tryllet flotte kreationer af haveaffald i Haveselskabet d. 22. marts.

Vi havde besøg af blomsterdesigner Jette Vrængmose fra Uniqa Blomsteratelier, der guidede os gennem processen med at lave dekorationer af naturmaterialer med limteknik. Alle fik lavet flotte ting og masser af inspiration til at arbejde videre med limteknik.

Gik du glip af vores kursus eller er du blevet nysgerrig på limteknik, så kan du glæde dig til d. 17. november, hvor vi igen får glæden af Jette og hendes kreative ideer.
Med venlig forårshilsen
Haveselskabet Bjerre Herred

Del på sociale medier