Virksomheden har næsten 50 år på bagen, og har således jubilæum i 2022. Det er udtryk for en meget stabil virksomhed, og ifølge direktøren, Henrik Jørgensen, er det lidt af en sjældenhed i byggebranchen. Han nævner også, at de er en ejerkreds med et bredt aldersudsnit. På den måde er virksomheden fremtidssikret.

Hos Murer- og betonfirmaet Erling Jørgensen A/S forsøger de altid at sætte kunderne i fokus – det er en dyd, som Henrik Jørgensen mener, er gået lidt af mode. Nu til dags kan det være meget topstyret, men Henrik Jørgensen fastslår, at de holder fast i de traditionelle værdier:

”Det skal være simpelt og kundevenligt. Vi skal udvikle os, men vi skal gøre det rigtigt. Og vi bruger de teknologiske fremskridt, som er tilgængelige. Vi skal arbejde smartere, ikke hårdere”.

Virksomheden har vokset støt igennem alle årene, men hvis Henrik Jørgensen skal fremhæve en ting, som de har lært af, er det, at væksten bør være organisk, og at man ikke skal vokse for enhver pris. Han siger, at de har prøvet at vækste for meget over for kort tid:

”Hvis du kigger tilbage i historikken, har vi prøvet at vokse for meget på kort tid. Så nu fokuserer vi på det, vi er gode til og bliver ved det. Eksempelvis udfører vi ikke tømrer- og jord- og kloak arbejde. Vi fokuserer på vores kerneområder og hjælper på den måde også vore kunder i branchen, hvor vi spiller hinanden stærke. Vi løser opgaver for dem, og de løser opgaver for os”.

Rekruttering og lokal forankring
Virksomheden har altid haft et stærkt afsæt i fagligheden med uddannede medarbejdere indenfor både beton- og murerarbejde. Dette er hjørnestenen i virksomhedens eksistens. Henrik Jørgensen fremhæver endvidere, at de igennem tiden i virksomheden har haft mange ufaglærte medarbejdere ansat. Folk som efterfølgende enten uddanner sig i virksomheden eller forbliver ufaglærte. I gamle dage rekrutterede virksomheden typisk fra landbruget, hvor der med de teknologiske landvindinger blev færre arbejdspladser. Det var en medarbejdertype, som kunne tage ved og få noget fra hånden, pointerer Henrik Jørgensen.

Derfor er han også meget åben for at ansætte medarbejdere fra minkbranchen, som evt. er kommet i klemme i den nuværende situation, først som arbejdsmænd og derefter eventuelt som voksenlærlinge.
Henrik Jørgensen mener endvidere, at det er positivt, at Hedensted Erhverv har oprustet erhvervsafdelingen. Og for at hjælpen kan gå begge veje, som eksempelvis hans tilbud til de ledige minkavlere.
For ham at se, betyder de personlige relationer meget, og igennem årene har virksomheden haft et godt samarbejde med Hedensted Erhverv, og i særdeleshed med den tidligere Erhvervschef, Johannes Grane Larsen. Dog erkender han, at virksomheden ikke så ofte benytter sig af hjælp fra Erhvervsafdelingen.

Sikkerhed og koden til virksomhedens succes
Henrik Jørgensen er meget klar i mælet, når det kommer til spørgsmålet om, hvordan de er blevet så succesfulde og hvad, der for ham at se gør en virkelig forskel:

”Det er helt sikkert stabile og loyale medarbejdere. Vi har en del med både 10, 20 og 30 års jubilæum. Uden dem, lykkes vi ikke med det, vi vil. Faglig stolthed, ærekærhed og god service er kodeordene.
Der er rummelighed, og vi tager os af vores ansatte. Det er tilladt at sige, at man har brug for en pause fra det ene eller det andet. Vi forsøger at lytte til medarbejdere, i stedet for at tromle dem på trods af deadlines etc. Vi kæmper for at skabe gode rammer for vore ansatte.
Sikkerheden er højt på dagsordenen, og her skal vi også være på forkant. Uheld sker typisk, når det hele koger lidt, og det går ikke. Så stærkt må det ikke gå. Vi skal have tid til at tænke”.

Med hensyn til fremtiden, mener han, at virksomheden skal fortsætte i samme spor. Det vil sige, at holde fast i værdierne og blive ved med at udvikle sig med de tekniske hjælpemidler, der kommer.
Virksomheden skal fortsat bygge inden for Danmarks grænser, og ikke kun lokalt. Pt. har virksomheden eksempelvis et projekt i Kokkedal, udover de mange den har i Jylland og på Fyn.

Det kan ifølge Henrik Jørgensen siges meget enkelt:
”Vi skal holde snuden i sporet og holde fast i det, vi er gode til. Vi er ligeledes i god kontakt med de lokale folke- og fagskoler og rekrutterer gode unge medarbejdere af den vej. Det er virksomhedens fremtid”.

Fakta:
Murer- og Betonfirmaet Erling Jørgensen A/S blev etableret af Erling og Ruth Jørgensen i 1972. I 2003 overtog Henrik Jørgensen virksomheden, og siden 2014 er Bjarne Møller Hansen, Nicolaj Laursen og Mikkel Christensen indtrådt i ejerkredsen. Virksomheden er gået fra at være et ApS. til at være et A/S, og har i den forbindelse etableret en professionel bestyrelse. Erling Jørgensen A/S beskæftiger 4 byggeledere, 2 administrative medarbejdere og ca. 40 produktionsmedarbejdere. Den store kapacitet gør, at virksomheden kan løse stort set alle slags opgaver i branchen, uanset omfang.

Foto: ABW
Del på sociale medier