Hedensted Kommune venter på at få overdraget rundkørselsprojektet ”Guddars skov” ved Tørring fra anlægsgartnerfirmaet. Først da overtager kommunen ansvaret for pleje og vedligehold af området.

De første lysende stålskulpturer er nu på plads ved Hovedvej A13 i Tørring, og dermed er det kombinerede rundkørsels- og kunstprojekt ”Guddars skov, der er tænkt som Tørrings ”ansigt mod hovedvejen”, ved at tage form.

Projektet, der er udformet af arkitektfirmaet Møller & Grønborg i Aarhus tager afsæt i sagnet om halvguden Guddar, der har lagt navn til Gudenåen med udspring i nærheden af Tørring.
Her vil man ved hjælp af stålskulpturer, der lyser aften og nat, skabe et magisk univers. ”Et stemningsfuldt sted, hvor atmosfæren forvandler vejrummet til oplevelsesrum, og man ikke tvinges til at se og fortolke men blot mærke, føle og suge skovens magiske stemning til sig”, som det i 2017 fremgik af arkitektfirmaets vinderprospekt.

Magien lader dog indtil videre vente på sig i Tørring. Det skyldes, at kommunen endnu ikke har fået ovedraget projektet fra anlægsgartnerfirmaet, der derfor stadig har ansvaret for arealerne. Borgere i Tørring har henvendt sig til kommunen, fordi de undrer sig over, at bevoksningen i området får lov at skæmme stålskulpturerne, der er tænkt som lysende juveler i landskabet.

Når projektet bliver overdraget til kommunen vil det, der er tænkt som det egentlige projekt være etableret.

Det endelige udtryk i området vil derefter vokse frem og forstærkes i de kommende år. Og den pleje, der er planlagt på arealet, bliver samtidig iværksat. Det nuværende udseende skal derfor ikke opfattes som det endelige.
For mere information:
Rune Udi Jørgensen, forretningsudviklingschef Hedensted Kommune, tlf.: 2925 3677

Del på sociale medier