Fra 1. februar kan alle børn få rettet tænder i kommunal klinik i Hornsyld, oplyser Hedensted Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen forventer at spare knap tre mio. kroner om året ved ikke længere at henvise til specialtandlæger i Aarhus og Vejle.

Fra 1. februar slipper børn i Hedensted Kommune med behov for tandregulering for at tage turen til specialtandlæger i Aarhus og Vejle. Fremover kan de nøjes med at sætte kursen mod Hornsyld, hvor den kommunale tandklinik i Nørregade netop nu er ved at gennemgå en renovering. Det nye tandreguleringsafsnit står allerede klar til at tage imod de første børn, som fra 1. februar vil blive behandlet af specialtandlæge Bjørn Bunde, der kommer fra en stilling i tandplejen i Skanderborg Kommune.

Foto: ABW

Beslutningen om at hente al tandregulering af skolebørnene hjem til kommunen blev taget i forbindelse med budgetforliget i 2018. Her blev det ligeledes besluttet at bevilge 20 millioner kroner til en tilbygning til den eksisterende tandklinik.

”Der er flere fordele ved at henvise børnene til den kommunale tandpleje. Forældrene og børnene slipper ikke mindst for transporttiden til Aarhus og Vejle. Desuden forventer vi at kunne opnå en årlig besparelse på 2,7 millioner kroner om året. Som ikke uvæsentlige sidegevinster opnår vi en bedre sammenhæng i behandlingen for børnene, ligesom også fagligheden i den kommunale tandpleje vil få et løft,” siger Ole Vind, formand for Udvalget for Læring.

Udvidelsen af tandklinikken i Hornsyld ventes at gå i gang i starten af 2020. Når byggeriet står færdig cirka et år senere, vil den nuværende klinik i Juelsminde blive nedlagt. Det betyder, at alle skolebørn på Juelsmindehalvøen fra starten af 2021 vil være henvist til tandplejen i Hornsyld. Skolebørn i resten af kommunen vil fortsat som i dag kunne benytte sig af behandlingstilbuddene hos private tandlæger.

I Hedensted Kommune får cirka 900 skolebørn om året udført tandregulering. Heraf har godt halvdelen været henvist til specialtandlæger i Vejle og Aarhus.

De børn, som allerede er i gang med et tandreguleringsforløb i Aarhus og Vejle vil også efter 1. februar kunne afslutte behandlingen i de to byer.

Del på sociale medier