I weekenden den 5.-6. september afholdes der Åbne atelierdøre for første gang i Hedensted Kommune

36 lokale kunstnere inviterer besøgende indenfor i deres private atelier, værksteder, gallerier og endda stuer. Konceptet er allerede udbredt flere steder i landet, og går ud på at åbne dørene – både konkret og i overført betydning – ind til kunsten og kunstnerne. Som besøgende får du en enestående mulighed for at møde kunsten i sin oprindelige rå form og derudfra gøre dine egne vurderinger.

”Jeg har valgt at være med i Åbne atelierdøre, fordi det er en unik mulighed for at lade besøgende kigge indenfor hos mig og se hvor og i hvilke rammer min kunst bliver skabt. Det er også en god lejlighed for os som kunstnere at fremvise vores arbejdssted og kunsten i hjemlige rammer”, siger keramiker Helene Thing fra Tørring.

Men faktisk kan man sige, at Åbne atelierdøre i Hedensted Kommune kom med på et afbud:

”Kunstnernetværket i Hedensted Kommune har siden 2014 afholdt en årlig fællesudstilling. I år skulle den have fundet sted i Stouby Multihus i marts måned, men pga. corona måtte den aflyses. I stedet forsøger vi os med et nyt koncept, som passer rigtig godt til den situation, vi befinder os i lige nu, hvor man ikke må samles for mange på ét sted. Med Åbne atelierdøre får vi spredt de besøgende ud på mange adresser, så de på en sikker og tryg måde kan opleve kunstens magiske univers”, siger Liselotte Hillestrøm, formand for udvalget for Fritid & Fællesskab.

Åbne atelierdøre foregår i weekenden den 5.-6. september kl. 10.00-16.00 og der er gratis entré hos alle udstillerne.

En bred vifte af kunstnere er repræsenteret lige fra billedkunstnere og keramikere til pileflettere og kunsthåndværkere. De står alle klar til at tage imod besøgende og glæder sig til at fortælle om deres arbejde fra idé til færdigt værk.

Kursus i pilefletning, foto: Haveselskabet Bjerre Herred

Klik ind på kunstnernetvaerket.hedensted.dk og find kataloget med alle udstillerne og planlæg din besøgsrute.

 

Del på sociale medier