Fra mandag 26. oktober og 14 dage frem kommer en nyindkøbt sundhedsbus  – nu først som coronatest-bus – rundt til alle plejehjem og hjemmeplejegrupper i Hedensted Kommune.

I Hedensted Kommunes Sundhedshus i Løsning har man gennem årene kunnet konstatere, at sundhedstilbuddene når ud til flest borgere, når de er let tilgængelige. Da Sundhedshusets fornemmeste opgave er at skabe sunde rammer for alle borgere, var det derfor oplagt at arbejde mod mere mobile løsninger.

Sundhedsbussen fra Hedensted kommune

Resultatet af de erfaringer og overvejelser er en nyindkøbt og specialindrettet Sundhedsbus, som fra mandag 26. oktober og 14 dage frem ruller ud til alle plejehjem og plejehjemsgrupper i kommunen.

Oprindelig var det tanken, at Sundhedshuset i samarbejde med private aktører ville etablere fælles stand på torve og lignende – men så ramte covid-19 verden.

”Planerne om at køre kommunen tynd og tale fysisk, social og mental sundhed med borgerne blev med ét lagt på hylden. Lanceringen af sundhedsbussen blev udskudt, fordi vi vurderede, at det ikke var forsvarligt at køre ud og skabe unødige forsamlinger rundt om i kommunen,” siger Pernille Agerbo Frydensberg, leder af Sundhedsfremme, Forebyggelse og Træning i Hedensted Kommune.

Planerne om at sende sundhedsbussen rundt i kommunen kom dog til sin ret igen, da kollegerne i Social Omsorg blev pålagt at systematisk teste al plejepersonale i kommunen for covid-19.

Ved nu i stedet at sende bussen rundt som coronatest-bus opnår man at minimere tiden, som bruges på både transport og test for den enkelte medarbejder men også, at de ældre borgere ikke skal opleve mangel på personale, selv om der skal testes godt 800 medarbejdere i hver testrunde.

”Lige nu skal al omsorgspersonale testes hver 6. uge, men hvis Sundhedsstyrelsen skønner det nødvendigt, så kan vi komme i en situation, hvor personalet skal testes hver anden uge. Det har testbussen naturligvis taget højde for og står klar uanset behovet. Så lige nu arbejder vi på højtryk med at gøre både personalet og bussen klar til teststart,” tilføjer Pernille Agerbo Frydensberg.

For mere information:

Pernille Agerbo Frydensberg, leder af Sundhedsfremme, Forebyggelse og Træning i Hedensted Kommune, tlf.: 2360 3919.

Del på sociale medier