31-årige Kenneth Sejr Kristensen fra Hornsyld er som voksenlærling i gang med at uddanne sig til planteskolegartner på Havlykke Planteskole ved Juelsminde.

”For mig har samarbejdet med kommunens jobcenter været en rigtig god oplevelse, men man skal være aktiv og vise initiativ. En god vejledning i sig selv gør det ikke. Man skal ville det.”
Sådan lyder det fra Kenneth Sejr Kristensen fra Hornsyld, der efter en periode som langtidsledig for kort tid siden har afsluttet det første år som voksenlærling på Havlykke Planteskole ved Juelsminde.

Vedvarende rygproblemer betød, at han for cirka fire år siden måtte opgive sit job som anlægsstruktør. Hos Jobcentret i Hedensted Kommune fik han lagt en handlingsplan, der betød, at han kom i gang med genoptræning af ryggen og blev sporet ind på muligheden for at blive voksenlærling. Jobcentret tog kontakt til Havlykke Planteskole, hvilket resulterede i en praktikplads med tilskud fra kommunen. Den blev dog hurtigt vekslet til en læreplads.

”Det førstehåndsindtryk vi fik af Kenneth var bare prima. Han har rigtig godt tag om jobbet og er god til kundekontakt,” siger Carl Magnus Jensen, der siden 1991 sammen med hustruen Ulla har drevet planteskolen.

Han tilføjer, at det medfølgende løntilskud på pt. 40 kroner i timen fra kommunen og en årlig AUB-bonus fra staten var tungtvejende forudsætninger for, at man kunne ansætte Kenneth. Men også som arbejdsgiver er det vigtig, at man går helhjertet ind i projektet.”Vi har gennem årene haft en rigtig god dialog med kommunen, som blandt andet har arrangeret et mentorkursus, hvor vi har lært virkelig meget om, hvordan man tackler f.eks. praktikanter med fysiske eller psykiske udfordringer,” siger Ulla Jensen.

Havlykke Planteskole beskæftiger foruden Kenneth Sejr Kristensen fire fuldtidsansatte og en flexjobber. Nogle af dem er ligeledes i sin tid startet som praktikanter anvist af kommunen.
Jobcentret i Hedensted Kommune har gennem en årrække medvirket til, at flere virksomheder ansætter voksenlærlinge. Siden slutningen af august har FH i samarbejde med bl.a. 3F, Dansk Metal, HK, FOA, Fødeva-reforbundet NNF, kørt kampagnen ”Voksenlærling – Én ordning. To vindere”.

”Vi oplever i Jobcenteret i Hedensted Kommune stigende efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Og derfor vil vi gerne gøre virksomhederne opmærksomme på mulighederne og fordelene ved at ansætte en voksenlærling, der jo i mange tilfælde har en erhvervserfaring, som virksomhederne kan drage stor fordel af, når matchet er det rigtige,” siger Hans Christian Knudsen, beskæftigelseschef i Hedensted Kommune.

Fakta:
For at blive voksenlærling skal man være over 25 år.
For at virksomheden kan få tilskud skal voksenlærlingen opfylde ét af tre krav:
• Være ufaglært
• Være ledig faglært med en uddannelse, der ikke har været brugt i fem år.
• Være faglært og have været ledig i mindst seks måneder.

For mere information:
Ole Sandberg, virksomhedskonsulent Hedensted Kommune, tlf.: 2034 6132
Carl Magnus Jensen, Havlykke Planteskole, tlf.: 7568 3737
Kenneth Sejr Kristensen, tlf.: 5036 6544

Del på sociale medier