Hedensted Kommunes demensplejehjem har endelig fået sit navn, og det er ikke helt tilfældigt.

Plejehjemmet er nemlig skabt for at give mennesker med demens de bedste rammer og forudsætninger for det gode liv, hvor minderne – både de gamle og de nye bliver prioriteret højt.

Byggeriet skrider fremad og Katrine Grunnet og Marianne Røjgaard, som er leder og teamleder af Kærminde Plejehjem, har netop holdt de første ansættelsessamtaler. Og det har været en fornøjelse fortæller Katrine.

”Der har simpelthen været så mange kvalificerede ansøgere, der både er kommet med masser af gode ideer, og hvis hjerter banker for mennesker med demens. Så noget tyder på, at vi er lykkedes med at skabe en god fortælling om Kærminde allerede nu. Det arbejder vi videre med i den kommende tid, så flere potentielle beboere og deres pårørende får kendskab til Kærminde, og de nye muligheder Kærminde giver borgere med demens og deres pårørende..”

Plejehjemmets nye medarbejdere skal være med til at lægge grundstenene og skabe kulturen på plejehjemmet. Derfor starter deres ansættelse i marts med workshops, kurser og en fælles overnatning på Kærminde Plejehjem.
1. april åbner 10-20 ud af plejehjemmets 60 pladser, og de resterende pladser åbner løbende herefter. Derfor vil der også være brug for endnu flere dygtige medarbejdere fremadrettet.

På Kærminde Plejehjems side, her på hjemmesiden, kan du følge med i byggeriet, der både i arkitektur og velfærdsteknologiske løsninger ude og inde aldrig er set før.

”Målet er, at vi med forskellige sanseindtryk og tekniske løsninger kan skabe de bedste og de sikreste rammer for vores beboere” fortæller Marianne.

Forårsstauden ”Kærminde” ligner meget en forglemmigej, og med dens blå og lilla nuancer repræsenterer den farverne for demens. Stauden kommer helt sikkert til at pryde både indendørs og i haverne omkring plejehjemmet.

Kærminde Plejehjem er en del af Demenscenter Hedensted, hvor man har samlet alle kompetencer og demensfaglig viden. Ud over plejeboligerne er der 7 korttids pladser, daghjem med plads til 12 borgere og et produktionskøkken. Kommunens demenskonsulenter vil også have deres daglige gang på matriklen. Målet er, at stedet bliver et videnscenter for demens, hvor dygtige medarbejdere med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde vil sikre høj demensfaglig omsorg – både i plejeboligerne, i daghjemmet på aflastningspladserne og i de udekørende funktioner, som tjener borgerne i hele kommunen.

Kilde

Foto: ABW
Del på sociale medier