Nu gælder det om at pleje og passe de mange planter og ikke mindst nyde synet af planterne, som lige nu vokser til, og som i stadig større mængde kan hentes ind både til madlavning og buketter.

Måske har du opdaget at vi har en Facebookgruppe: Haveselskabet – Bjerre Herred Kredsen https://www.facebook.com/groups/993043821053275/?source_id=808123072610859  som du er meget velkommen til at blive medlem af – i gruppen kan der deles billeder af haverne, yndlingsplanter, specielle planter – spørgsmål om planter eller andet haverelateret  m.m. – det eneste vi forlanger er at der holdes en sober og positiv tone.

Gruppen finder du også under vores Facebookside: Haveselskabet – Bjerre Herred https://www.facebook.com/Haveselskabet-Bjerre-Herred-808123072610859/?ref=bookmarks

Nu er der jo blevet åbnet lidt mere op i forhold til Corona, idet forsamlingsforbuddet er hævet til 50 – så vi minder jer om de åbne haver den 5. juli og den 12. august (mere nedenfor) – Der er håndsprit og engangshandsker i haverne – husk nu at holde afstand og pas på hinanden.

Husk alle er velkomne til vores arrangementer – så tag din nabo under armen og mød op

Søndagstur til 2 ÅBNE HAVER

Søndag den 5. juli kl. 10 – 16.

Så skal vi besøge 2 skønne haver, nemlig haveentusiasterne

Joan & Lars, Bredgade 11, Gramrode, 7130 Juelsminde

Helle & Lars Erik Laursen, Toften 13, 7130 Juelsminde.

 Hos Joan og Lars kan man allerede fra gaden fornemme, at der gemmer sig en dejlig have bag huset fra 1923.

Haven er ca. 500 m2 og er omlagt for 15 år siden, men er i stadig forandring. Her er bl.a. roser, liljer, storkenæb, skovbed og havedam. Der er mange bladformer i grønt. I haven er der et stort orangeri, som både bliver brugt til afslapning og planter, der er også et drivhus, hvor der bliver avlet tomater, agurker og andet godt.

I haven kan man se, at kreativiteten i hjemmet er stor, der er bl. a. adskillige hjemmelavede keramikfigurer, som Joan selv har fremstillet.

Haven hos Helle & Lars Erik, som før har været en have anlagt med kampesten og stenbedsplanter, blev i 2019 delvist omdannet til en have med stauder, bl.a. hosta, bregner og så en masse farvestrålende stauder – og som noget nyt, et stykke med græsplæne.

Gårdhaven er lavet med brosten og fungerer samtidig som krukkeafdeling, med et væld af bl.a. Agapanthus, Crinum og andre løgplanter. Udover løgplanter er der forskellige Bourgonvilla.

Derudover er der i haven 2 havedamme, pavillon og drivhus med forskellige sorter af spændende tomatplanter, citrustræ og vin.

Dette er en fantasifuld have, hvor kreativitet har fået lov til at florere, med f.eks. lidt selv fabrikerede stenfigurer og en “Krukkedillesti”, lavet af kasserede krukker.

Bestem selv rækkefølgen – begge haver er åbne fra 10-16 – fri entré.

3 ÅBNE HAVER

Onsdag den 12. august kl. 16 – 21.

Så skal vi igen på ”rundtur” til 3 skønne haver.

Janne & Jørgen Lorentzen, Grumstrupvej 45, Grumstrup, 8732 Hovedgård.

”Vi købte huset i Grumstrup i 2003. Der var ikke mange bede anlagt og grunden er i 2 plan.
Vi har en prydhave, brugshave, urtehave samt et lille drivhus. Grunden er på ca. 900 m2, så vi har ikke meget plads, til alt det vi kunne tænke os. Prydhaven er lagt i små bede og bliver løbende justeret med blomsterløg, stauder og krukker. Her er også en lille terrasse midt i et vildt blomsterflor.
Brugshaven, er et niveau op og der findes en hyggelig pavillon, en hængesofa og 2 terrasser, en ved jorden og en på 1 sal. Den del af haven bliver flittigt brugt af vores hunde til leg og luftning. Haven er anlagt, så dyrene også kan være der.
Man kan ikke rigtig give vores have et tema, for det er nyt og gammelt, stort og småt, blomster, frugt og grøntsager blandet sammen i små hyggelige kroge, hvor øjet altid finder noget levende og smukt at hvile på. Det må godt være lidt rodet og vildt, lige tilpas så vi selv kan følge med. Her er altid rart at være og her er plads til alle.”

Birthe & Knud Gregersen, Møllevænget 25, Søvind, 8700 Horsens.

”En have i Søvind på 2800 m2. Haven støder op mod en bæk, der snor sig mellem have og mark. Haven består af staudebede, skovbede, roser og mange forskellige træer og buske. Der er også en dam med Nøkkeroser og andet der hører til netop her.

Hosta og bregner er noget, der dukker op over alt i haven. Om foråret er der 14 forskellige Magnolier der blomstrer, samt mange forskellige botaniske tulipaner og krokus. Hundetand og lærkesporer er også flittige gæster i haven.

Hønsene har en gård, men bevæger sig for det meste dekorativt rundt i haven og laver ulykker. Der er glashus til afslapning og drivhus til tomater og agurker mm. Der er enkelte højbede til grøntsager samt ny espalierede æbletræer. Der er selvfølgelig også gamle frugttræer. I haven er der mange siddepladser, hvor man kan se de forskellige afdelinger.”

Anne Marie & Bjarne Rasmussen, Kirkestien 4, Søvind, 8700 Horsens.

Anne-Marie og Bjarnes have i Søvind, er en have på 3800 m2. Det er en romantisk landsbyhave opdelt i mange rum. Der er bl.a. 300 m2 sø og en rindende bæk – Stor køkkenhave med højbede, høns, voliere og pergola samt både et drivhus og et driverhus. Det er muligt at nyde sin medbragte kaffe i en af havens mange hyggekroge. Haven bærer præg af interessen for gamle ting bl.a. zink. Der er lidt salg af planter m.m.

Alle er hjertelig velkomne – og du bestemmer selv rækkefølgen.

Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer og

glæder os til at være sammen med jer igen.

Med venlig hilsen
Haveselskabet Bjerre Herred

Del på sociale medier