Iværksætterpris til ”muskelmænd” i Ølholm
Hedensted Kommunes Iværksætterpris 2022 går til Apuls, der på ti år har udviklet sig fra hobbysalg fra en kælder i Vejle til millionomsætning i 15 lande fra hovedsæde i Ølholm med 21 ansatte.
Ti år er gået siden de to gymnasiekammerater Daniel Hougaard og Ebbe Maretty Sønderup, der begge bor i Tørring, begyndte at sælge fitnessudstyr via deres webshop. Det startede som en hobby men blev for fem år siden til en fuldtidsbeskæftigelse og er i dag en solid virksomhed med 21 heltids- og deltidsansatte. Det seneste regnskab viste et årsresultat på 5,2 millioner kroner efter skat mod cirka 362.000 året forinden.
Via deres webshop sælger Apuls sit eget mærke, Odin, men også en række kendte mærker til foreløbig 15 lande i Europa. Men ambitionen er i løbet af de kommende år at dække resten af det europæiske marked og også at slå hul til det amerikanske marked.
Hedensted Kommunes Iværksætterpris 2022 går til en virksomhed, der er gennemsyret af iværksætterånden. Der er mange unge ansatte, og de er gode til at fejre deres sejre, hvilke der gennem årene er blevet stadig flere af. Da de inden flytningen til Erhvervsparken i Ølholm i 2017 i et års tid havde til huse i det tidligere posthus i Tørring, rakte de ud til andre iværksættere ved at stille både kontorplads og deres know-how til rådighed.
De to iværksætteres tilgang til markedet er meget ambitiøs, og de har formået løbende at optimere på både drift og branding, hvilket gør dem i stand til hurtigt at både agere på og omstille sig til nye markeder.
Apuls var i 2018 indstillet til E-handelsprisen i kategorien ”Bedste B2C-virksomhed med omsætning under 50 millioner kroner”.
”I Hedensted Kommune har vi gennem de senere år haft et helt særligt fokus på iværksætteri. En indsats, der foruden de to iværksætterfællesskaber i Hedensted og Tørring, omfatter kurser, workshops, netværksarrangementer m.m. og som nu bliver suppleret med en ny digital platform skræddersyet til iværksættere. Apuls er et godt eksempel på, hvor langt man som iværksætter kan nå på relativt kort tid, når man har gjort sit forarbejde grundigt, har platform og strategi på plads, har styr på processerne, stærkt fokus på kundeservice og samtidig er i stand til at lytte og tage ved lære af andre. Og læg så dertil det gå-på-mod, den vedholdenhed og det forretningstalent, som hos Apuls går op i en højere enhed. De to ejere satte sig i en ung alder nogle mål og sætter sig kontinuerligt nye. Det synes jeg afkræver stor respekt. Jeg glæder mig derfor over, at vi kan tildele Apuls Hedensted Kommunes Iværksætterpris 2022”, siger borgmester Ole Vind.
Hos Apuls A/S er de to indehavere både glade og stolte over at modtage kommunens hæder.
”En særlig tak skal lyde til de, som har hjulpet os med at gøre denne rejse mulig. Det gælder først og fremmest Trine og Sophie. Vores koner, som har måttet lægge øre til meget, og som har ageret som sparringspartnere, siden vi startede. Også vores medarbejdere fortjener en kæmpe tak, fordi de hver dag trækker læsset og kæmper for at føre vores ambitioner ud i livet. Derudover vil vi også gerne takke Hedensted Erhverv og erhvervschef Carsten Steffensen, som længe har hjulpet os godt på vej. Hvad enten det har været hjælp til lokaler eller rådgivning, så har kommunen og han altid stået til rådighed for os”.

Del på sociale medier