Hver anden i Region Midtjylland har svært ved at finde den rigtige julegave til sin udkårne. Det kan mærkes hos Imerco i Hedensted, hvor efterspørgslen på rådgivning boomer. Få tre råd til den gode gave.

 

Er det nu den rigtige model? Hvad med farven? Og lever den mon op til hans eller hendes forventninger?

 

Det er ikke altid en let proces, når julegaven til den udkårne skal i hus – og hver anden midtjyde ser gaveshoppingen som en udfordring. I en undersøgelse fra PostNord svarer 45 procent i i Region Midtjylland, at de er meget eller overvejende enige i, at det er en udfordring at finde den rette gave til kæresten, samleveren eller partneren.

 

Det kan mærkes hos Imerco i Hedensted, hvor efterspørgslen på rådgivning til julegaver er større end nogensinde.

 

– For mange er det en stor beslutning at finde gaven til den allernærmeste. Der yder vi garanteret en stor service ved at kunne komme med input, især hvis man er så opsat på gaven, at man ikke kan tage en beslutning, fortæller Mette Søvang, der er butikschef i Imerco i Hedensted.

 

Foretrækker overraskelser frem for ønskeliste

Mange danskere laver ønskelister, men netop når det er gaven til din partner, der skal købes, er ønskesedlen desværre ikke altid god at gå ud fra. Ifølge en undersøgelse fra YouGov foretrækker 42 procent af danskerne nemlig at blive overrasket af gaven frem for at få noget fra ønskelisten.

 

Ifølge Mette Søvang er der dog en række overvejelser, man kan gøre sig på forhånd, så man ikke skal bevæge sig i blinde, når julegaven skal i hus:

 

  1. Overvej, hvilken type han eller hun er

Gaven skal helst afspejle, at du kender din udkårne godt og lytter til, hvad han eller hun interesserer sig for. Er han en nørd inden for ølbryggeri, eller er hun vild med at bage? Er vedkommende en designelsker eller mere til det praktiske? Det er et godt udgangspunkt at have gjort sig de overvejelser.

 

  1. Planlæg i god tid

Vent ikke til den 23. december med at gøre dig tanker om, hvad du skal give din partner, for så er der større risiko for, at du ender med et panikkøb. Begynd allerede i starten af december at gøre dig tanker om, hvad gaven kunne være. Og skriv alle ideer ned – også de mindre gode. Det kan avle nye ideer.

 

  1. Aftal et budget på forhånd

Hvis du ved, at du har svært ved at finde en gave, og frygter at stå med en skuffet partner juleaften, så aftal et budget på forhånd. Det gør det lettere at spore sig ind på, hvad der forventes fra den anden.

Del på sociale medier