Artiklen er sponseret

Der findes næsten intet værre end at have ondt i hovedet. Det kan selvfølgelig føles vidt forskelligt fra gang til gang og fra person til person. Fælles for hver eneste tilfælde er dog, at det om noget kan komme i vejen for evnen til at yde sit bedste i hverdagen. Derfor kan det også være utroligt dejligt og også nødvendigt at kunne slippe af med det igen. Det er bare vigtigt at forstå, hvad det er, du har med at gøre. Det er for eksempel ikke ligegyldigt, om det er hovedpine eller migræne, når du skal finde en behandling for det.

Hvad er hovedpine?
Hvis vi starter med at se på, hvad hovedpine er, så vil vi hurtigt kunne slå fast, at det faktisk er svært at definere. For hovedpine er kort sagt at have ondt i hovedet. Men denne ømhed kan føles meget forskelligt fra det ene tilfælde til det næste.

Det er vigtigt at forstå, at hovedpine en betegnelse for smerten i sig selv. Det er altså ikke i sig selv en lidelse. Typisk er det derimod noget, der opstår som følge af en anden lidelse. Det altså både være psykisk eller fysisk.

Hovedpine er altså en form for symptom for noget andet.

Hvad er migræne?
Migræne derimod er meget modsat hovedpine en lidelse i sig selv.

Det er altså ikke noget, der opstår som følge af noget andet. Det er derimod en lidelse i sig selv. Faktisk er det i mange tilfælde en arvelig lidelse.

Migræne kan være meget smertefuldt, men det kan hovedpine også. Det, der kan være værd at lægge mærke til ved migræne, er, om der er andre symptomer på spil. For hovedpine kan være et af symptomerne. Derudover er det dog ikke ualmindeligt også at lide af kvalme eller anden form for overfølsomhed på samme tid.

Det ikke ligegyldigt, om det er hovedpine eller migræne, når du skal finde en behandling for det. Foto: ABW
Del på sociale medier