Hedensted Kommune har afsat 330.000 kr. til aktiviteter, der oven på den hårde coronaperiode skal bidrage til liv og glade dage i de lokale butikker og lokalområdet omkring dem.

Med de mange penge følger en konkret liste over aktiviteter, som de lokale handelsstandsforeninger nu kan gøre til virkelighed i samarbejde med kommunen.

Listen omfatter blandt andet skattejagter, frivillige turistguider (og kursus for disse), fodboldkonkurrencer og fysiske kort over byen, der viser vej til seværdigheder, butikker og spisesteder. Dertil kommer et inspirationskatalog for foreninger og frivillige med idéer, der strækker sig fra ponyridning og spinning til flødebollekast med spejderne, fælles morgenmad på det lokale torv eller en omgang tips og tricks fra den lokale selvforsvarsklub. 

Erhvervskonsulent Heidi Baltzer Schmidt har – blandt andet på baggrund af input fra handelsstandsforeningerne – lavet oplægget til hjælpepakken:

”Butikkerne og de frivillige står i den grad klar til at gøre idéerne til virkelighed. Allerede i disse dage er der EM fodboldarrangementer i forskellige varianter, og hen over sommeren bliver der masser af aktiviteter i og omkring butikkerne i Tørring, Juelsminde og Hedensted. Vi sørger for løbende information, efterhånden som aktiviteterne falder på plads. Man kan roligt glæde sig – store som små”.

Hos kommunens forretningsdrivende er der stor tilfredshed med initiativet.

”Jeg tror godt, at jeg på vegne af handelsstandsforeningerne i de tre centerbyer, Hedensted, Tørring og Juelsminde kan sige, at vi er yderst taknemmelige for den hjælpende hånd til at kickstarte ikke bare detailhandlen men også puste nyt liv i forenings- og kulturlivet, som jo også har ligget underdrejet. Vi tror på, at vi ved at samarbejde om aktiviteter kan skabe liv og derigennem støtte både detailhandel og turisme. Fælles budskaber fra de tre byer gør initiativerne nemmere at markedsføre og vil skabe større gennemslagskraft, så hjælpepakken også får en mere langsigtet effekt,” siger Henrik Hornemann, formand for Cityforeningen i kommunen.

 

De 330.000 kr. fordeler sig således:

  1. Informationsskilte i Hedensted og Tørring. Pris ca. 60.000 kr.
  2. Larmende dage- en dag med aktiviteter i hver centerby. Pris 60.000 kr.
  3. Skattejagt i de 3 centerbyer. Pris 60.000 kr.
  4. Frivillige turistguider. Pris 30.000 kr.
  5. Aktiviteter i forbindelse med EM i fodbold 2021 herunder leje af storskærme. Pris 75.000 kr.
  6. Idekatalog til frivillige foreninger m.fl. Aktiviteter for et beløb På ca. 45.000 kr.

For mere information:

Heidi Baltzer Schmidt, erhvervskonsulent, tlf. 2553 3430

Del på sociale medier