Dagene er korte, aftenerne er mørke! Men november er sjældent mild i år, og man kan stadig nyde bladenes flotte efterårsfarver og arbejde i haven, hvor der fortsat kan plantes, ryddes op og høstes.

Bladene er det, der fanger øjet lige nu, og det er ikke ret tit, at vi har så mange flotte gyldne blade på træerne i november. Mange er allerede faldet af og dækker bede og plæne, men der er også masser af blade tilbage på træer og buske i haverne. De gløder i stærke røde og gule farver, når solen er fremme.

Den vilde plæne, foto: Haveselskabet

November er allerbedste tidspunkt at plante løvfældende træer, buske, hække og roser. I den endnu lune jord kan rødderne nå at komme i gang inden vinter. Og lige nu er der udsigt til flere milde dage. Skal man plante nyt, er det bare med at fatte spaden og komme i gang – det bliver ikke bedre plantevejr end nu. Nyd de mange små oplevelser ude i haven. Der sker mange pudsige ting i en så usædvanlig lun november måned.

Ja her i november plejer vi også, at begynde at tænke stedsegrønt og juleforberedelser ude i have og krukker. Men det er ikke lige de tanker, der kommer, når temperaturen er 12–16° C om dagen, og nattemperaturerne er også høje.

Juletiden nærmer sig dog og med den de indendørs sysler. Bliv evt. inspireret til den del af jul på Havenyt.dk i artiklen om Kastaniegaarden. https://www.havenyt.dk/artikler/inspiration/haveliv/1623.html

Og så til det mere triste – på grund af Coronasituationen er vi jo desværre nødsaget til at aflyse vores julearrangement den 17. november – Julehygge og inspiration til årets juledekorationer med Smilla´s kendte binderistil. – Vi har dog fået tilsagn fra Camilla Behnke, om at vi bare udsætter det til november 2021 (nærmere herom i vores nye program 2021)

Vores næste planlagte arrangementer er henholdsvis pilekurserne i februar, marts og april (mere nedenfor) – husk der er kun plads til 8 pr. hold, så ”først til mølle”.

Samt aftenen om Forårshaven – Generalforsamling. – Torsdag den 25. februar 2021. (mere om dette senere)

Ja der er jo ”kun” 44 dage til juleaften så du kan lige nå at lave julesnapsen ?:

ZARZO KURVE eller ? – pileflettekursus.

 

Lørdag den 6. februar og/eller

  1. marts samt 10. april 2021, kl. 9 – 16

 

Råhaugegård Pil, Sattrupvej 3,

 8752 Østbirk

 

Så arrangerer vi igen pileflet kursus hos Ulla Misser i Raahaugegaard`s hyggelige og inspirerende lokaler hele 3 lørdage. Kurset henvender sig til både nybegyndere og let øvede, med max. 8 på hvert hold. Man er velkommen, til at flette hvad man vil, med kun 8 på holdet, kan der tages hensyn til alle.

Der lægges op til, at vi lærer at flette en Zarzo kurv, som er en rigtig god ”begynderkurv”. Ulla har aldrig oplevet, nogen der ikke kunne finde ud af den. Man kan ca. nå en flot Zarzo kurv på 7 timer dvs. en lørdag.

På kurset i marts/april vil det også være muligt at arbejde med levende pil. Det betyder, at du får et træ med hjem som du kan have stående i en krukke eller plante ud i bedet.

 

Tilmelding: bjerreherred@haveselskabet.dk eller

 telefon 2343 8759

 

Pris:  kr. 380,- (ikke medlemmer kr. 430,-) for 1 lørdag. 2 lørdage = kr. 710,- (ikke medlemmer 760,-) excl. materialer. (Der skal påregnes en materialepris på kr. 80,00 – 150,00).

 

Kom og vær med

Tænker du ind i mellem, at det måske kunne være noget for dig at være frivillig i havekredsen?

Vi som sidder i bestyrelsen i Bjerre Herred er frivillige, som hver i sær er medlemmer af Haveselskabet, og som havde lyst til at være med til at præge foreningen. Vi vil gerne have et aktivt lokal liv omkring vores fælles haveglæde, og det har vi.

Måske det kunne være noget for dig at være med? Der er masser af spændende muligheder, og en ting er helt sikkert, vi hygger os med hinanden mens vi planlægger og afholder arrangementer. Men ekstra hænder kan vi altid bruge. 

Tag fat i en af os til et marked eller et arrangement eller skriv til os på mail: bjerreherred@haveselskabet.dk

 

– også selvom du bare vil høre lidt om, hvad vi laver førend du bestemmer dig for det ene eller andet. Vi glæder os til at høre fra/hilse på dig.

 

 

 

Med venlig hilsen
Haveselskabet Bjerre Herred

 

Del på sociale medier