De seneste tal fra Danmark Statistik afslører, at der er flest gymnaster mellem 0-18 år i Hedensted kommune. Esportsforeningerne er dem der oplever det største antal nye medlemmer.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i Hedensted kommune er en stor interesse i gymnastik, fodbold og svømning hos børn og unge mellem 0-18 år.

Gymnastikforeningerner er dem, med klart flest medlemmer, og sådan har det været i hele perioden. Set på perioden, har gymnastikforeningerne oplevet en vækst i det samlede antal medlemmer på lige fod med resten af Danmark på omkring de 3%.

Fodboldspillere er dem der er flest af i Danmark, men i Hedensted er det altså gymnasterne der er flest af.

Hos webshoppen Kids-world, hvor forældre kan klæde deres børn godt på til hverdag og fest, kan man godt nikke genkendende til udviklingen.

“De seneste år har vi oplevet en øget interesse for gymnastiktøj og især tøj og udstyr til svømning. Vi følger udviklingen tæt, da det naturligvis har en stor indflydelse på det kommende sortiment og hvilke mærker vi gerne vil tilføje til shoppen.” fortæller Annette Lykke Nielsen.

På listen over hvilke foreninger der har oplevet den største vækst, ligger Esportsforeningerne med 6.567 nye medlemmer siden 2016. At Esportsforeningerne topper listen, er ikke så overraskende, da der har været et større fokus på området de seneste år. Det ses også på antallet af foreninger, der bare fra 2018 til 2019 et steget fra 143 til 224.

Hvordan udviklingen kommer til at se ud i fremtiden, er ikke til at vide. Det er dog ikke utænkeligt, at det fortsat vil være de samme frem sportsgrene, der topper listen på landsplan: Fodbold, gymnastik, håndbold, svømning og badminton.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01

Del på sociale medier