Flemming Efterskole har indviet helt ny kunstgræsbane, og det er ikke kun skolens elever, der får glæde af banen – også lokale fodboldspillere kan leje sig ind på kunstgræsset.

Foto: Flemming Efterskole

Sommeren har været hård ved fodboldbanerne, der først nu er ved at komme sig oven på tørken. Men i Flemming står en bane helt grøn og skarp. Flemming Efterskole har indviet ny kunstgræsbane, der skal styrke elevernes træningsmuligheder året rundt.

– Det er et klart signal om, at vi vil fodbolden her på Flemming. Vi har nu de bedste træningsforhold hele året. Det er nærmest kun en snestorm, der kan stoppe os. Derfor har vi også meldt vores fodboldhold til to turneringer i år – DBU’s efterskoleturnering og Skoleligaen, der giver eleverne ekstra kamp-erfaring, fortæller fodboldtræner Helle Hansen.

Aktivt ungdomsmiljø
Men det er ikke kun efterskoleeleverne, der har mulighed for at bruge banen. Det er også muligt for de lokale klubber og foreninger at leje sig ind på kunstgræsbanen, der ligger lige ved skolens parkeringsplads og opvisningshal.

– Banen har vi først og fremmest etableret for at give vores fodboldelever optimale træningsforhold. Men selvfølgelig vil vi også gerne bakke op omkring det aktive ungdomsmiljø i vores lokalområde, og derfor skal klubber og foreninger selvfølgelig have muligheden for at leje sig ind på banen, når vi ikke bruger den, forklarer forstander Ole Vind.

Lokalt samlingspunkt
Flemming Efterskole har indgået et samarbejde med Hedensted Kommune om udlejning af kunstgræsbanen, der skal give kommunens fodboldspillere nem adgang til både træning på kommunale og private baner.

Allerede nu er skolen samlingspunkt for mange af lokalområdets børn. En gang om ugen i forårsmånederne samler omkring 100 børn til børneidræt, som eleverne står for at arrangere. Derudover har flere gymnastikforeninger faste træningstider i skolens haller.

På banen kan der både spilles 11- og 7-mandsfodbold året rundt – medmindre sneen vælter ned.

Flemming Efterskole er en boglig gymnastikefterskole, der vægter værdierne tryghed, tillid og tolerance højt. Der går 207 elever på skolen, der ligger 15 kilometer vest for Horsens, og de har alle en aktiv hverdag med masser af gymnastik på skemaet.

Del på sociale medier