Tørring Green Team tæller i dag cirka 20 aktive borgere, som en gang om måneden iført gule veste og udstyret med affaldssække, tænger og falkeblikke på en enkelt formiddag eller eftermiddag ”støvsuger” flere kilometer vej, stier og parker i og omkring Tørring for tomme dåser, cigaretskodder, slikpapir og meget andet. Det hele bliver afleveret til Materielgården, som skaffer det af vejen.

Samtidig noterer Green Teamet sig, hvis en bænk mangler et bræt, et træ trænger til beskæring eller et fortov slår revner. Beskeden går videre til Materielgården, som sørger for at rette op på mangler og skavankerne i bybilledet.

Ole Madsen, Leder af Materielgården og ophavsmand til idéen om et Green Team i Tørring, havde i anledning af 10-års jubilæet medbragt lagkage til Green Teamet, som ud over god og nyttig motion også som vigtig sidegevinst ved oprydningen får hygge og fællesskab.

”Vi er glade for, at både borgerne, handelslivet og kommunen sætter pris på vores indsats. Vi har et rigtig godt samarbejde med Materielgården, som vi er i løbende kontakt med. Det er meget vigtigt, at vores Green Team er baseret på frivillighed. Det skal være sjovt og ikke en pligt at deltage, og vores motivation bliver bestemt ikke mindre af, at vi selv bestemmer, hvordan affaldsindsamlingen skal foregå”, siger Merete Ullum, der er koordinator for Green Team Tørring.

Green Team-tanken har siden starten i Tørring spredt sig til andre dele af kommunen, så der i dag er Green Teams i 13 af kommunens byer.

Kilde

Foto: ABW
Del på sociale medier