Kom til Frøbyttecafé med oplæg om vilde haver og klimasikring af haven.
Onsdag den 30. august inviterer Danmarks Naturfredningsforening Hedensted til en inspirerende aften med frøbyttecafé og spændende oplæg om, hvordan man kan klimasikre sin have, og hvordan man kan indrette sin have med mere vild natur.

Program:

  • Velkomst ved Linda Stisen fra Danmarks Naturfredningsforening Hedensted
  • Oplæg af biolog Nathalie Skytte Johnson om mere vild natur i haven
  • Frøbyttecafé – forfriskninger og tid til at bytte frø og planter
  • Oplæg af Jasmina Gabel om klimasikring af haven

Oplæg om vild natur i haven:
Biolog Nathalie Skytte Johnson vil give inspiration til at indrette en have med plads til en vildere natur. En vildere have er god for naturen, for naturen mangler simpelthen plads og vilkår, hvor den kan folde sig ud. En vildere have er også god for os mennesker, for her kan du året rundt få mange sjove og hyggelige oplevelser, da flere insekter, pattedyr og fugle vil blive gæster i haven.

Frøbyttecafe:
Der vil blive serveret lidt forfriskninger, og så er det tid til at bytte dine frø eller stiklinger, med de andre deltagere.
Man opfordrer alle til at tage noget med, uanset om det er frø du har sanket fra naturen eller haven, eller det er en rest købte frø du ikke har fået brugt. Det kan både være blomsterfrø eller frø til drivhuset, og det kan også være du har en stikling fra en stueplante du gerne vil bytte til noget andet.

Der vil også være gratis uddeling af vilde blomsterfrø fra DN Hedensted, så har du ikke noget at bytte med, behøver du ikke gå tomhændet hjem.

Oplæg om klimasikring af haven:
Landskabsarkitekt Jasmina Gabel vil fortælle om, hvordan man kan håndtere regnvandet i egen have. På grund af klimaforandringerne vil man i fremtiden stå overfor endnu mere ekstremt vejr, herunder skybrud og tørke. Ved at lede regnvandet væk fra kloakken og ud i haven, er man med til at mindske oversvømmelser, give vand tilbage til haven, øge biodiversiteten og kan tilmed spare penge på afledningsbidrag (når man betaler via måler). Hun vil fortælle om de forskellige løsninger der findes, hvordan man kan gribe det an og komme med masser af god inspiration til at komme i gang med klimasikring af haven.

Arrangør: Danmarks Naturfredningsforening Hedensted
Husk: Medbring blomsterfrø, stiklinger el.l. til at bytte med

Tilmeld jer på https://dnhedensted.nemtilmeld.dk/

Kilde

Foto: ABW
Del på sociale medier