Red Barnet i Hedensted driver en familieoplevelsesklub, som sikrer udsatte børn gode og givende oplevelser sammen med deres forældre og søskende i et positivt og inkluderende fællesskab. Det er børn, som f.eks. sidder for meget derhjemme, ikke deltager i fritidsaktiviteter og falder uden for fællesskabet.

Foto: ABW

Børnene og familierne kommer ind i klubben gennem et samarbejde med fagpersoner i kommunen – socialrådgivere, SFO-ledere, sundhedsplejersker m.m. – som kender børnene og deres familier og ved hvem, der kan have behov for hjælp.

Klubben drives af et team af frivillige, der planlægger og afholder forskellige oplevelser og aktiviteter som f.eks. en tur i skoven med mad over bål, en skøjtetur, fælles madlavning, fastelavnsfest m.m. Der er ca. 10 aktiviteter om året. Alle aktiviteter afholdes en lørdag eller søndag og varer ca. 4 timer.

Som frivillig skal du være med til at planlægge og gennemføre aktiviteterne. Du skal kunne deltage i mindst halvdelen – altså minimum 5 gange om året plus planlægning af aktiviteterne. Det er vigtigt, at du er stabil i dit fremmøde, da både børn og forældre knytter sig til de frivillige.

Læs mere om frivilligjobbet her.

Del på sociale medier