Den 21. marts kl. 9.00 lanceres den nye Digital Post-løsning. Fra fredag den 18. marts kl. 17.00 og frem til lanceringen skal de sidste data flyttes fra den eksisterende Digital Post-løsning til den nye, og myndighederne skal omstille deres systemer. Derfor kan borgere og virksomheder i weekenden op til lanceringen ikke sende Digital Post til det offentlige – og omvendt.

Digitaliseringsstyrelsen varsler omstillingsperiode for overgangen fra den eksisterende offentlige Digital Post-løsning i e-Boks til det nye Digital Post for offentlige myndigheder. Perioden begynder fredag den 18. marts kl. 17.00 og slutter mandag den 21. marts kl. 9.00.

Perioden er tilrettelagt, så den vil give færrest mulige gener for borgere og virksomheder.

Omstillingsperioden bliver synliggjort i brugergrænsefladerne på borger.dk, Virk og e-Boks, så alle brugere bliver orienterede, når perioden finder sted. Hvis man har modtaget et brev med en frist, der udløber i omstillingsperioden, bliver fristen automatisk forlænget med op til tre dage.

Vejen til en smidig og sikker overgang

Omstillingsperioden er teknisk nødvendig for at sikre, at borgere og virksomheder vil have adgang til al deres Digital Post fra offentlige myndigheder efter overgangen til den nye Digital Post-løsning. Samtidigt skal den sikre, at myndighederne kan foretage de sidste integrationer til den nye løsning, uden det går ud over sikkerheden.

Når man som borger eller virksomhed logger ind i Digital Post fra den 21. marts kl. 9.00, kan man igen modtage og besvare beskeder fra det offentlige. Ligesom man kan finde og besvare tidligere modtaget post fra myndigheder i staten, regionerne og kommunerne.

Læs mere her

Foto: ABW

 

 

 

Del på sociale medier