Borgmester Kirsten Terkilsen (V) er i disse dage en travl kvinde, men hun har alligevel tid til en kop kaffe i Rugekassen på Vejlevej i Hedensted. Et iværksætter miljø hun selv har været med til at klippe snoren til for et år siden. Og der er blevet klippet mange snore de sidste otte år, hvor hun har haft borgmesterkæden om halsen.
– “Hedensted er i rivende udvikling, og vi sætter stadig skibe i søen, så derfor genopstiller jeg, for jeg vil da gerne være med til at følge skibene sikkert i havn”, fortæller Kirsten Terkilsen og fortsætter:
– “Hedensted er på mange sammenhænge kommet på landkortet. Vi er nu kendt som en god kommune at drive erhverv i, og vi har et godt serviceniveau i forhold til at tilbyde skoler, daginstitutioner til de små børn og plejecentre også i nærområderne. Og det kan vi kun være stolte af”, lyder det fra borgmesteren, der også har det som én af sine mærkesager, at ingen skoler skal lukkes.

Ikke kun et job
Kirsten Terkilsen startede som borgmester tilbage i den gamle Tørring-Uldum Kommune, hvor hun bestred posten i fire år. Så kom kommunesammenlægningen, hvor hun sammen med Jørn Juul Nielsen (A) og Peter Schmidt Hansen (V) sad i samlægningsudvalg det første år. Hun måtte aflevere kæden til Jørn Juul Nielsen, der blev den første borgmester for hele kommunen. Dog tabte han det efterfølgende valg, og Kirsten Terkilsen blev nu borgmester for Hedensted Kommune. Et job hun nu håber at kunne fortsætte med de næste fire år.
– “Jeg har haft et utroligt godt samarbejde med Jørn Juul Nielsen, også når vi hver især har været borgmester, og det er jeg rigtig taknemmelig for“, siger Kirsten Terkilsen.

Men for Kirsten Terkilsen er det at være borgmester ikke kun et job.
– “Som borgmester er man på hele tiden. Man kan ikke bare hænge frakken i garderoben og sige, nu er jeg ikke på arbejde længere. Men jeg tager mig en gang imellem et pusterum med familien. Særligt er mine to børnebørn rigtig gode til at aflede mig, så det nyder jeg rigtig meget”, betoner hun.

I ældre tid var borgmestersædet omgivet af ærefrygt, men det mener Kirsten Terkilsen ikke længere det er.
– “Jeg bliver så glad, når folk kommer og hilser på mig med et; Hej Kirsten. Det fortæller lidt om, at der også bag ved borgmesteren er en person. Så føler jeg mig mere folkelig og på lige fod med borgerne i kommunen. For vi skal arbejde for borgerne, og jeg nyder meget at komme ud og snakke med vælgerne i denne tid for at høre deres synspunkter. Meget af det prøver vi at få vedtaget i byrådet, så det kommer borgerne til gode. Så man skal endelig komme hen og snakke med os. Det er derfor, vi står rundt omkring i kommunen og deltager i valgdebatter”, pointerer Kirsten Terkilsen.

Frygter ikke fremtiden
– “Jeg håber selvfølgelig, at jeg får lov at fortsætte, og jeg synes selv, vi går til valg på nogle gode mærkesager som for eksempel, at vi skal have etablere et demenscenter, at unge uddannelsessøgende skal kunne blive boende lokalt, flygtninge skal bidrage og gøres selvforsørgende, vejnettet skal tilpasses kommunes udvikling, og så skal vi fortsat være én af landets førende erhvervskommuner. Men bliver jeg ikke valgt ind, så skal jeg finde et arbejde og måske lave noget frivilligt arbejde og helt klart være mere sammen med familien. I den periode efter sammenlægningen, hvor jeg ikke var borgmester, fandt jeg et job, hvor jeg også lærte meget, så det bekymrer mig ikke. Lige nu fokuserer jeg på valget”, slutter Kirsten Terkilsen med et smil.

Kaffen er drukket, og hun skal videre rundt i kommunen. Der er flere valgmøder og borgere, der skal frekventeres, og så er der et møde omkring togbroen ved Daugaard, der skal forberedes.

Kommunalvalget finder sted den 21. november, og du kan følge Kirsten Terkilsens valgkamp på hendes Facebookside.

Del på sociale medier