En mand i hvid pels rider en diset morgen over en bar mark på ryggen af et rensdyr. En anden danser breakdance på gulvet i produktionslokalet, mens en tredje tænker store tanker i sin kontorstol, der er placeret midt på en mark med udsigt til E45.

I en række helsides annoncer i JP og Politiken agerer direktørerne fra fire virksomheder i Hedensted Kommune modeller i en række utraditionelle erhvervsannoncer.

For hvem kan være en større garant for en kommunes erhvervsvenlighed end direktørerne for de lokale virksomheder? Dette er tanken bag en af Hedensted Kommunes mange indsatser for at tiltrække nye virksomheder.

Selvom Hedensted Kommune ligger nummer to på DI’s måling over kommunernes erhvervsvenlighed og alle årene har ligget i top fire, så er konkurrencen blandt landets 98 kommuner hård.

”Vores rammevilkår og service overfor virksomhederne skal naturligvis være i top. Det bestræber vi os på hver dag. Men de andre kommuner lægger sig også i selen, og derfor skal der af og til lidt utraditionelle midler til for at stikke ud blandt mængden”, fortæller Carsten Steffensen, Erhvervschef i Hedensted Kommune.

Dialog mellem kommune og virksomhed er noget af det, Hedensted scorer højt på i DIs måling. Og måske er det denne direkte og pragmatiske tilgang, der hurtigt fik de fire direktører til at stille op som modeller for en dag.

Annette Hartvig Larsen fra Aarstiderne A/S er en af de fire CEO’ere. Hun trak i de praktiske sko og blev fotograferet, mens hun vander en gigantisk gulerod. Teksten i annoncen handler om at tænke stort.

”Vi har altid haft et godt og konstruktivt samarbejde med Hedensted Kommune, og vi bidrager gerne til opmærksomhed på området som værende et godt sted at drive erhverv.”

Koncerndirektør Birger Brix fra Palsgaard A/S er breakdanceren, der står på éen hånd på industrigulvet, mens den anden er knyttet i en sejrsnæve i luften:

”Der skulle ganske vist en lille skammel og en hjælpende hånd til for at holde stillingen længe nok til at få skudt billedet – men jeg står gerne på hænder for Hedensted Kommune.

Det har de flere gange gjort for mig og min virksomhed gennem årene”, fortæller Birger Brix, der ved sin nylige afskedsreception fik en kæmpe kopi af annoncen af sine medarbejdere.

Manden i den hvide pels var Patrick Vinding Olesen, CEO i Furbazaar, mens Lars Jensen, CEO i Eltronic A/S fik den mere afslappede rolle som tilbagelænet – men fremtidsskuende – direktør i stolen ved E45.

Del på sociale medier