I Tørring har de fundet en ny formel på fælles succes. Initiativet hedder BID, som står for Business Improvement District, og har det formål at samle hele byen. Ikke fysisk, men derimod sørge for at alle trækker i samme retning.
Anderally, foto: ABW

Det gælder borgere, butikker, virksomheder og foreninger. På den måde er tanken, at alle i fællesskab er med til at skabe fremtidens Tørring. Hvis virksomhederne, borgerne, butikkerne og foreningerne kan hjælpe hinanden fremadrettet, skaber det en synergi i byen. Og det kan mærkes for sammenholdet i byen er noget som trækker flere beboere til.

Andeflok skaber overskud
Et eksempel på at byen står sammen, er det nyligt afholdte anderally. Byens butikker solgte badeænder forsynet med numre til 50 kroner stykket. Der blev solgt 444 ”andelodder”, og overskuddet fra eventet, som lød på knap 20.000,- kroner gik ubeskåret til byens spejderforening. Ænderne ”svømmede” heats mod hinanden i Gudenåen, inden den endelige vinder blev fundet. Vinderen af hvert heat, samt af finalen, modtog hver et gavekort til byens butikker. Disse gavekort blev sponsoreret af Middelfart Sparekasse, og er med til at give omsætningen i byens butikker et boost. Den enorme lokale opbakning viser, at Tørring kan og vil.

BID udvikler byen
Men det stopper ikke her. Foreningen BID Tørring arbejder på at skabe øget involvering blandt alle i byen eller lokalområdet. Derfor har foreningen dækket et område af torvet med sand, og sørget for legetøj til børnene i det strandlignende miljø. Mange børn har allerede nydt tiltaget, der har passet perfekt til den varme forsommer. Der arbejdes også på at bygge en midlertidig bar med øl og sodavand til de voksne. Afstandskrav og afspritning af legetøj etc. er en naturlig del af initiativet. Der vil blive ansøgt om en midlertidig udskænkningsbevilling på to måneder, og BID håber på en hurtig sagsbehandling, så initiativet kan få medvind fra start. Forhåbningen er at skabe en masse liv i bymidten henover sommeren, og samtidigt forankre og udvikle byens sammenhold og opbakningen til den fælles vision om et fremtidigt stærkt Tørring i vækst.

Hvis din by også vil involvere BID i byens fremtidige udvikling, kan du læse mere her: www.biddanmark.dk

Del på sociale medier