Biblioteksleder skal være med til at bringe mere kultur til Hedensted Med erfaring som udviklingschef i Sangens Hus i Herning skal Heidi Kurdahl Sørensen medvirke til at gøre kommunens biblioteker relevante for endnu flere borgere og lokalsamfund 45 årige Heidi Kurdahl Sørensen fra Herning bliver ny leder af Hedensted Bibliotekerne pr. 1. april 2022. Hun afløser Thomas Ry Andersen, der har valgt at søge nye udfordringer. 14 ansøgere bød ind på det spændende job som leder for 20 medarbejdere og fem biblioteker i Hedensted Kommune.

For Heidi Kudahl Sørensen er kultur og biblioteker ikke en ukendt arena. Hun kommer fra en stilling som udviklingschef i Sangens Hus, der er et nationalt samarbejdsforum for sang. Her har hun siden 2013 arbejdet med at bygge institutionen op samt udvikling af projekter og sikring af den efterfølgende implementering og drift. Projekter, der har haft kultur og velfærd, som et centralt omdrejningspunkt. Og som ofte har haft biblioteker samt kommunale skoler og institutioner som tætte samarbejdspartnere.

Det passer godt med den udvikling, som bibliotekerne i Hedensted Kommune er i gang med. En væsentlig opgave for den kommende leder bliver at bidrage til udviklingen af et kulturhus, som biblioteket er en naturlig del af. Heidi får også til opgave at styrke samarbejdet med aktører i bibliotekernes andre nærområder og fagområder i kommunen, men det handler også om at finde samarbejde uden for kommunegrænsen i både regionalt og nationalt regi.

Heidi beskriver sig selv som et værdidrevet og handlekraftigt menneske og tror på, at kulturen er en af løsningerne på fremtidens udfordringer og dermed en central del af velfærdssamfundet.

”For mig er et bibliotek den perfekte blanding af bundsolid viden og kunstnerisk drømmekraft, og jeg kan ikke forestille mig nogen finere opgave end at finde veje til at dele ’guldet’ med endnu flere. Jeg glæder mig til at lære medarbejdere og kollegaer at kende og finde ud af, hvad der er vigtigt i Hedensted Kommune både her og nu og i fremtiden – og så skal vi jo have bygget et hus” siger Heidi, med smil på læben.

Chef for Fritid & Fællesskab, Teresa Egballe, som den nye biblioteksleder refererer til, fremhæver bibliotekernes vigtige rolle i udviklingen af Hedensted Kommunes lokalsamfund, fællesskaber og det gode liv. Bibliotekerne er en af de kulturaktører, som flest borgere har kontakt med, og derfor er hun også særdeles glad for ansættelsen af den nye biblioteksleder, der kan være med til at gøre bibliotekerne relevante for endnu flere borgere og lokalsamfund.

”Vi har et godt biblioteksvæsen i Hedensted Kommune, der samtidig rummer et potentiale, der kan være med til at udvikle hele kulturområdet. Heidi har den helt rigtige kombination af uddannelse og erfaring inden for både ledelse og kultur og er som person initiativrig, lige det der skal til for at udnytte potentialet. Jeg ser derfor meget frem til at byde Heidi velkommen i Hedensted Kommune”, siger Teresa Egballe.

Heidi Kurdahl er uddannet i musikvidenskab fra konservatoriet og har en diplomuddannelse i ledelse. Privat er Heidi gift med Jacob, der underviser på Aalborg Universitet. De bor med deres to børn i Herning i et hus med masser af have- og kreaudstyr og tager gerne på tur med vandrestøvler og andet friluftsgrej i bagagerummet.

Del på sociale medier