Digitale ansøgningsskemaer og NemID afholder nogle ældre fra at søge om hjælp til kørsel. Derfor giver Hedensted Kommune nu pårørende mulighed for søge om kørsel på vegne af forældre, søskende og andre, der ikke er så vilde med IT.
Hedensted Kommune modtager hver uge ansøgninger fra mennesker, der har brug for hjælp til transport. Ansøgningsskemaerne bliver udfyldt på kommunens hjemmeside, godkendt med NemID og besvaret i e-Boks, og for de fleste fungerer det fint. Men ikke for alle.
Ikke alle er digitale
På Kørselskontoret, hvor fire medarbejdere modtager alle ansøgninger om kørsel, er det tydeligt, at ikke alle mennesker har mod på at være digitale. Næsten ugentligt får Kørselskontoret henvendelser fra borgere, der ikke har computer, e-Boks eller NemID, men som har brug for at søge om hjælp til kørsel.
”Vi oplever, at flere og flere bruger den digitale selvbetjening og er trygge ved det. Men der er stadig nogle, vi skal hjælpe på en anden måde og der er pårørende-ansøgning en god mulighed”, siger kørselskonsulent Merete Sminge, der blandt andet behandler ansøgninger om handicapkørsel og kørsel til daghjem.
Med pårørende-ansøgning kan en datter for eksempel søge om kørsel til sin stærkt gangbesværede far ved at bruge sit eget NemID og en fuldmagt fra faren.
Får hurtigere svar
Merete Sminge har før hjulpet ikke-digitale ansøgere ved at sende en papirblanket til dem med posten, men det er ikke altid den bedste løsning:
”Der går tid, før brevet er fremme ved borgeren og der går tid, før ansøgningen er retur ved mig. Derfor bliver svartiden på en papiransøgning let 3-4 uger, mens vi kan klare de digitale ansøgninger inden for fem hverdage”, forklarer Merete Sminge.
Derfor håber hun, at mange pårørende nu vil træde til og hjælpe med at få ansøgt om den kørsel, som familiens ældre måske kan have brug for.
For mere information klik her.