Kom til åbningsfest på Glud Museum – Oplev dansk sommerhushistorie!

Lørdag d. 29. juni kl. 11.00-13.00 slår Glud Museum dørene op for en spændende åbningsfest, hvor man kan opleve museets nyeste bygning, Sommerhuset Hobby.

Program for dagen:

  • 11.00: Velkomst ved museumsleder Helle Ingerslev Kristensen
  • 11.15: Åbningstale ved borgmester Ole Vind
  • 11.30: Historie og baggrund ved museumsinspektør Lola Wøhlk Hansen
  • 12.00: Udstilling og fortælling om den lokale sommerhushistorie ved Jens Kjær

Sommerhuset blev oprindeligt bygget som kolonihavehus i Horsens i 1934 og flyttede før 2. verdenskrig til kysten. Huset har været i samme families eje siden 1949. Den 1. februar 2023 blev huset en del af Glud Museum, hvor det nu står klar til at formidle de mange spændende historier, der gemmer sig indenfor dets vægge.

Oplev danskernes feriehistorie

Udstillingen viser, hvordan danskerne holdt ferie i starten af 1950’erne, hvor en ferie ofte var en kort rejse med cykel eller rutebil til et par dage i det lille sommerhus. I beskedne rammer levede man et primitivt sommerliv, langt væk fra hverdagens trummerum.

Danmark har omkring 230.000 sommerhuse – kun Finland og Norge har flere sommerhuse pr. indbygger. Dette betyder, at hver 20. dansker ejer et sommerhus, og sommerhusenes historie hænger tæt sammen med udviklingen af danskernes fritid og ret til ferie.

Sommerhuset Hobby er nænsomt restaureret og ført tilbage til midten af 1950’erne gennem konservatorernes grundige arbejde med farvelag, restaurering af de originale dele og museets frivillige håndværkere har genskabt manglende dele efter gamle fotos. Dette store arbejde er udført i fællesskab af museets ansatte, frivillige og eksterne samarbejdspartnere over de sidste to år.

Kom og oplev resultatet af dette omfattende arbejde og få et indblik i en vigtig del af vores kulturhistorie. Tag hele familien med til en dag fyldt med spændende historier og nostalgiske tilbageblik på danskernes sommerliv i 1950’erne.

Kilde

Foto: SDL
Del på sociale medier