Juelsminde-café får kommunens detailpris
Corona var ved at sende Kaas & Co. i Juelsminde til tælling, men stor opbakning og støtte fra lokalområdet til den hyggelige og miljøbevidste kombinerede café og butik bliver fredag kronet med Hedensted Kommunes Detailpris 2021.
”Vi er så meget mere end blot en kaffebar”. Sådan præsenterer den knap fire år gamle kombinerede café og butik, Kaas & Co, på Odelsgade i Juelsminde sig på sin hjemmeside. Og det er mange begejstrede kunder så enige i, at indehaveren Charlotte Kaas fredag 10. juni modtager Hedensted Kommunes Detailpris 2021.
Dommerkomitéen bestående af lokale virksomhedsledere og butiksejere har i sin vurdering blandt andet lagt vægt på den specielle og hyggelige atmosfære, den altid gode service, et varesortiment præget af bæredygtighed men også den åbenhed, hvormed Charlotte Kaas har tacklet Corona-udfordringerne i opstartsfasen. Hun rakte ud til borgerne i Juelsminde efter opbakning til at overleve, og dommerne udtrykker stor respekt for, hvor svært og grænseoverskridende, det har måttet være. Komitéen lægger heller ikke skjul på, at man gerne så butikker som Kaas og Co i kommunens andre centerbyer.
Og kunderne, der i stort tal har indstillet Kaas og Co til prisen, deler dommernes vurdering af atmosfære, service, hygge og det gode humør. Og så bidrager Kaas og Co ifølge kunderne med sine udendørskoncerter til at skabe stemning og liv i bymidten.
”Sikke en overraskelse og opbakning fra kunderne. Det giver bestemt lyst til og mod på mere, for det forpligter at få så meget ros”, siger Charlotte Kaas der glæder sig over den kolossale opbakning fra kunderne. Hun kvittede for fire år siden jobbet som socialpædagog for at åbne Kaas & Co., som foruden hende selv beskæftiger fire flex-jobbere og en timelønnet medarbejder, som hun kan trække på efter behov. Hun har endnu ikke kunne trække løn ud af virksomheden til sig selv.
”Jeg skal ikke lægge skjul på, at det på grund af Corona til tider har set sort ud, og jeg er utrolig taknemmelig for både den modtagelse og støtte, jeg har oplevet. Jeg har altid drømt om at skabe noget selv, men jeg manglede modet,” siger 51-årige Charlotte Kaas.
Hedensted Kommunes Detailpris uddeles i samarbejde med Horsens Folkeblad, der i en artikelserie har portrætteret de syv kandidater i finalefeltet. Detailprisen overrækkes fredag 10. juni af borgmester Ole Vind.
Med prisen følger som et synligt bevis på hæderen en træskulptur med titlen ”Bolde i luften” skabt af kunstneren Peter Hausgaard Gregersen fra Hornsyld.

Del på sociale medier