Artiklen er sponseret

Aktiesparekontoen er stadig et nyere redskab for mange af os og derfor er der måske mange ting, som de fleste af os egentlig ikke kender til. Hvor meget ved du om aktiesparekontoen? I denne artikel giver vi dig nogle forskellige facts om aktiesparekontoen – så læs med hvis du er nysgerrig!

Du betaler mindre i skat

Du kan opret en Aktiesparekonto og betal mindre i skat af eventuelle afkast, når du gør brug af aktiesparekontoen. Du betaler kun 17%, hvilket er meget lidt i forhold til, hvor stor en procentdel man normalt betaler skat af, når man har opnået et afkast på en investering.

Dette gør mange interesserede i aktiesparekontoen – og det er fuldt forståeligt. De fleste af os vil vel gerne undgå at betale mere i skat end højest nødvendigt! Det er generelt set altid en god idé, at undersøge sine skatteforhold, så man ikke ender med at betale hverken for meget eller for lidt.

Du kan kun benytte en aktiesparekonto til traditionel aktiehandel

En af de ting, som måske er en smule mere til den negative side er, at man kun man bruge aktiesparekontoen til aktiehandel. Det betyder altså, at hvis du gerne vil investere i kryptovaluta eller gøre brug af anden investeringsmetode, kan du ikke få gavn af aktiesparekontoen og den lave beskatning.

Dog, hvis du handler meget med aktier, kan du hurtigt drage gavn af aktiesparekontoen. Derfor er det meget individuelt, om aktiesparekontoen kan være til fodel for den individuelle investorer.

Aktiesparekontoen var indført af regeringen for at normalisere aktiehandel

Vidste du, at det var regeringen, som indførte aktiesparekontoen? De gjorde således, fordi de gerne vil have, at aktiehandel bliver normaliseret. Alle skal have adgang til investeringer og investeringsværktøjer såsom aktiesparekontoen.

Det har faktisk også være en success! Flere og flere investerer nemlig. Der er sikkert mange grunde til, at det går således – dog har aktiesparekontoen nok også haft en indflydelse på denne tendens. Man kan nemlig se, at antallet af danskere med en aktiesparekonto blev fordoblet sidste år.

Du betaler lagerbeskatning

Du betaler lagerbeskatning af pengebeløbet på din aktiesparekonto – også hvis du ikke har opnået et afkast siden sidst, du betalte lagerbeskatning. Denne beskatning bliver trukket automatisk én gang årligt. Det kan betyde, at det ikke er fordelagtigt for alle at gøre brug af en aktiesparekonto.

Derfor bør du overveje, om det kan betale sig for dig, før du opretter en aktiesparekonto. Det kommer helt og aldeles an på, om du foretrækker at lave dine investeringer udelukkende baseret på aktier, og om du ganske enkelt oplever nok afkast på årlig basis til, at en aktiesparekonto kan betale sig rent økonomisk.

 

Hvis du handler meget med aktier, kan du hurtigt drage gavn af aktiesparekontoen. PR-foto

Sider2022

Del på sociale medier