Hedensted Kommune håber med det nye initiativ at kunne få endnu flere borgere til at tage del i kommunal- og regionsrådsvalgene.  

Flemming Efterskole og Brugsen i Uldum bliver mandag 11. oktober de første to stop for en valgbus, der kører rundt i kommunen for at samle brevstemmer i forbindelse med kommunalvalget 16. november.

Frem til 22. oktober vil bussen gøre stop i 23 af kommunens byer, og på hjemmesiden hedensted.dk/valgbus kan man finde valgbussens køreplan.

Valgbussen er et nyt tiltag i Hedensted Kommune, og skal ses i sammenhæng med den kampagne, som Kommunernes Landsforening iværksætter for at højne stemmedeltagelsen ved kommunal- og regionsrådsvalgene. Det er i valgbussen muligt at stemme til begge valg, og man skal for at kunne afgive sin stemme blot medbringe enten et sundheds- eller kørekort.

I bussen er der en lift, så også vælgere med handicap eller nedsat førlighed har mulighed for at stemme.

Ønsker man at brevstemme men har ikke mulighed for at nå i valgbussen, kan det helt frem til 12. november lade sig gøre hos Borgerservice på Rådhuset i Hedensted eller på bibliotekerne i Tørring og Juelsminde i åbningstiderne, som findes på hedensted.dk/valg. Også her skal man huske at medbringe legitimation.

”Ved sidste kommunalvalg i 2017 benyttede 75 pct. af de stemmeberettigede borgere i vores kommune sig af muligheden for at deltage i valget, og generelt har valgdeltagelsen ligget højt. Men vi vil naturligvis gerne have endnu flere til at tage aktivt del i demokratiet og håber med det nye initiativ, at især flere unge og ældre vil benytte sig af deres stemmeret,” siger borgmester Kasper Glyngø, der er formand for valgbestyrelsen.

Borgerservice i Hedensted holder ekstra åbent lørdagene 30. oktober og 6. november kl. 10-12 og fredag 12. november kl. 13-16. Også bibliotekerne i Tørring og Juelsminde holder ekstra åbent fredag 12. november kl. 09-16.