Planternes Dag på Glud Museum søndag d. 23. september kl. 10.00 – 15.00 hører til årets skønneste plantemarkeder.

Blandt de gamle bindingsværksgårde kan man gå på opdagelse i markedsboder med planter, frø og haveudstyr. På museet er frodige haver med historiske grøntsagssorter, smukke blomster og spændende historier, som man kan gå en tur i, når man kar købt alt det, man mangler til sin have.

Foto: EW

Til markedet vil det være muligt at handle i boder, hvor stauder, træer og andet til haven kan købes til rigtig gode priser. Mangler du f.eks.: træer, buske, pileflet, hosta, liljer, krydderurter, roser, stauder, honning og hjemmelavet marmelade? Så er det på Planternes dag, at du kan finde et stort udvalg af dem. Mød også Dansk Fuschia Selskab, Dansk Pæon Selskab, Dansk Pelargonie Selskab, biavlere, træmænd og mange andre, der står parat med gode råd og fine produkter.

Igen i år har haveselskabet en tombola, hvor man kan prøve lykken og vinde gode præmier.

Rundt omkring i de historiske bygninger vil der være arbejdende værksteder, mød f.eks. smeden, der laver metalarbejde i den gamle smedje, trædrejeren, væveren og de mange smukke håndarbejder, såsom orkis, knipling og broderi. Der er mulighed for at købe kaffe i museets hyggelige kaffestue, eller et stykke brød i det opstillede telt.

Kombiner en dag på museum med en god plantehandel, hvor der er rig mulighed for at få gode planter, og du har årets hyggeligste plantemarked – Vi har opstillet ”kartoffelkanonen” – så kom og prøv om du kan ramme.

Del på sociale medier