39-årige Niels Top afløser 1. august Susanne Ernst som ny landdistriktskoordinator i Hedensted Kommune. Han ser frem til i tæt samspil med borgerne at udvikle lokalområderne.

Hedensted Kommune har pr. 1. august 2020 ansat 39 årige Niels Top i stillingen som landdistriktskoordinator. Niels afløser den nuværende landdistriktskoordinator Susanne Ernst, der har valgt at gå på pension til efteråret. Niels kommer fra en stilling som folkeoplysnings- og landdistriktskonsulent i Tønder Kommune, hvor han har været ansat siden 2014.

I Det Fælles Landdistriktsråd glæder formand Peter Altenborg sig over ansættelsen af en erfaren koordinator. “Med ansættelsen af Niels Top som landdistriktskoordinator sikrer vi kontinuitet i arbejdet med landdistriktsudviklingen i Hedensted Kommune og det videre arbejde med Strategi for landdistriktsudvikling”, siger Peter Altenborg og fortsætter, ”Kendskabet til arbejdet i en kommune og sammenarbejdet med andre afdelinger er en vigtig del af landdistriktskoordinatorens daglige arbejde. En anden vigtig de er kontakten til og samarbejdet med frivillige foreninger og lokalråd. Også dette er en del af Niels Tops kompetencer”.

Niels er oprindelig uddannet cand. mag. i Musikvidenskab og Oplevelsesøkonomi fra Aarhus Universitet. I Kultur og Fritid ser afdelingsleder Teresa Egballe frem til en koordinator, der kan binde landdistriktsudviklingen sammen med det øvrige kultur- og fritidsområde: ”Vi har et velfungerende foreningsliv med masser af frivillige ildsjæle inden for folkeoplysning, kultur og lokalråd. Jeg er overbevist om, at Niels har den uddannelses- og erfaringsmæssige baggrund, der skal til for udnytte det potentiale, der ligger i at få alle til at spille sammen og dermed udvikle de enkelte lokalområder”. 

Niels får i første omgang plads på kontoret i Uldum og flytter i 2021 med til det nye administrationshus i Tørring. Men han regner ikke med at komme til at sidde fast i kontorstolen. ”Jeg glæder mig til at komme rundt og besøge de forskellige lokalområder på deres hjemmebane. Jeg vil gerne gøre det nemt for lokalområderne at samarbejde med kommunen og brænder for at skabe attraktive lokalområder”, siger Niels, der i første omgang møder alle lokalrådene til Det Fælles Landdistriktsråds generalforsamling 20. august i Gudenåcenteret.

Privat bor Niels i Vejle med sin kæreste Louise, der er læge. Når ikke Corona sætter begrænsninger holder de af at rejse og nyder musikken til koncert og festivaloplevelser. I hverdagen træner Niels selvforsvar og kampsport.

For mere information:

Peter Altenborg

Formand for Det Fælles Landdistriktsråd

Tlf.: 61 33 92 32

 

Niels Top

Landdistriktskoordinator

Tlf.: 25 66 81 33

 

Teresa Egballe

Afdelingsleder for Kultur og Fritid

Tlf.: 23 44 3696

 

Del på sociale medier